Hem » Kulturdelen rekommenderar, Recension, Serier » Serier: Jag & min pappa & Zlatan

Serier: Jag & min pappa & Zlatan

Mattias Elftorp

Jag & min pappa & Zlatan

Wormgod & Tusen Serier

betyg-5

 

zlatanMattias Elftorp är utan tvekan en av de mest angelägna serieskaparna i Sverige just nu och med sin senaste seriebok Jag & min pappa & Zlatan befäster han otvetydigt denna position.

Denna hans sjätte bok ur projektet Tusen serier som handlar om Sara som tvingas fly till Sverige med sin far. Sara som till en början gläds över att få bo i Malmö där hennes stora idol Zlatan också bor. Men Saras dröm om Sverige blir inte alls det hon tänkt sig och den lilla flickans första intryck  stelnar till snart till en mardröm.

Elftorp är en driven berättare som effektivt vet att använda dramaturgiska element. I Elftorps Sverige tvingas alla invandrare bära mask av enbart godhjärtad anledning. Med en svensk blå-gul mask ser de ju inte så annorlunda ut!! Jag min pappa & Zlatan blir en bitande satir över det rådande samhällsklimatet i Sverige just nu.

Jag & min pappa & Zlatan förmedlar en tung sorgsenhet som är svår att värja sig mot. Mattias Elftorps skickliga bildberättande är starkt och mäktigt. Utan pardon, som ett ton tegel, hamrar Elftorp in bilden av ett bigott, och i grunden blåögt, samhälle.

Jag hoppas Tusen serier och Mattias Elftorp når ut till de riktigt stora läsarkretsarna. Det förtjänar de verkligen.

Thomas Karlsson

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree