Hem » Kulturbloggen » Konsthantverkssalong under våren i Lekeberg

Konsthantverkssalong under våren i Lekeberg

Gruppen för konst i Lekeberg, som ursprungligen hette ”Referensgruppen för konst i Lekeberg” med uppgift att bilda en konstförening samt arbeta för att få en konsthall i kommunen, arrangerar nu en vårsalong för konsthantverk. 
Att hitta folk som vill sitta i styrelser är ett problem som allt föreningsliv brottas med, så   någon konstförening har det inte blivit – än. Men en arbetsgrupp, bestående av konstintresserade, frivilliga krafter jobbar tillsammans med kultur- och fritidsavdelningen i Lekeberg aktivt vidare. Gruppens första arrangemang var en jurerad konstutställning i gamla ”Käppen” i Fjugesta, 2014, och den blev en klar succé. Nu ska “Käppens” lokaler renoveras under våren. Konsthantverkssalongen har istället fått disponera BONA AB:s industrilokaler, som är ljusa och rymliga och lämpar sig utmärkt att visa konsthantverk i.
Men kanske, förhoppningsvis, kommer nästa evenemang att kunna äga rum i kommunens egen utställningslokal Samrådsmöten om ett kulturhus i Lekeberg har hållits, det har brainstormats och diskussioner pågår för fullt. Frågan ligger nu på politikernas bord. Det är mycket på gång i den snabbt växande kommunen. .

Vårsalong för konsthantverk blir det alltså, i f.d. BONA AB industrilokal, Vallgatan 45, Fjugesta. 
Inbjudan har gått ut under våren och intresseanmälningar om mer än 120 verk i olika genrer, som t.ex. trähantverk, textil, smide, smycken m.m..har kommit in. Alla utställare är lokala hantverkare från Lekeberg. 
Salongen pågår från 17/4 – 8/5 Vernissagen äger rum söndagen den 17/4, kl 13-16, med invigningstal och musik när portarna slås upp. Därefter kommer utställningen att vara öppen tisdagar och torsdagar 16-19 samt lördagar och söndagar 13-16. 
Representanter för Gruppen för konst i Lekeberg kommer hela tiden att finnas på plats som utställningsvärdar En förhoppning är också att någon/några av utställarna kommer att kunna medverka med att demonstrera sina tekniker, som “levande verkstad”.

—                                                                       

 Måna N. Berger

 

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree