Hem » Kulturbloggen » Tjugoförsta året med jazz i Karlskoga

Tjugoförsta året med jazz i Karlskoga

Deborah Brown

2.fame

Georgie Fame

Jazzklubben i Karlskoga eller Cupol Jazz & Blues Club som är det riktiga namnet är en välmående och tämligen välbesökt klubb som alltid bjuder på högklassig jazz.
2013 fyllde klubben 20 år. 20 år med musik av yppersta klass och med många jazzlegender på karlskogatiljorna genom alla dessa år.
Nu drar en ny säsong igång, den 21:a, och man gör inget avkall på klass och kvalitet.

Onsdagen den 22 januari kommer trumpetaren Peter Asplund och basisten Martin Sjöstedt med sin dektett till Karlskoga. På programmet står en hyllning till arrangören Marty Paich och sångaren Mel Tormé. Ett par som gav västkustjazzen ett nytt ansikte och skapade många odödliga hits på 50-talet. En av de mest kända är kanske Lulu Is Back in Town. Dektetten består av ett gäng handplockade musikanter för att riktigt återskapa originalsoundet. En given kväll för jazzälskaren.

Den 19 februari är rubriken Hammond Hot Night. En trio med Anders Hellqvist på Hammond B3, Karl Olandersson på trumpet och Ali Djeridi på trummor som får det att svänga gränslöst. Trion har spelat i tre plattor och har fått väldigt fina recensioner. Bland annat skrev Kåbe Lindén på Smålänningen att ”Trinity är svensk jazz när den är som bäst”. Ett betyg gott som något.

Den 5 mars blir det värmländskt. Då kommer Christina Gustafsson tillbaka. Christina är syster till kanske något mer kända Rigmor Gustafsson, men står väldigt stadigt på egna ben. Efter några år i USA håller hon sig numera på hemmaplan. Senast hon var i Karlskoga gav hon en väldigt bejublad konsert som få har glömt.

Två legender avslutar vårsäsongen på jazzklubben i Karlskoga. Först ut är Deborah Brown. Hon kommer den 19 mars tillsammans med bland andra gitarristen Andreas Pettersson och pianisten/trombonisten Ulf Johansson Werre. Även Deborah Brown har gästat Karlskoga tidigare. 2006 rev en hänförd publik nästan ner lokalerna. Deborah tillhör legenderna inom dagens jazzvokalister. Med vaggan i Kansas City och den moderna jazzen tar hon med publiken på en otrolig resa in i en av musik förtrollad värld.

Den 26 mars. Den andra legenden är Georgie Fame. Stor stjärna på 60-talet med en av decenniets störta hits i låten Yeh, Yeh från 1965. Några år senare kom The Ballad Of Bonnie & Clyde. 26 mars dyker Georgie Fame upp, missa inte det. Samtliga föreställningar äger rum på Statt/Harrys i Karlskoga. För bordsbeställning, ring 0586-39420.
________

Björn Reimers ingår i Kulturdelens redaktion

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree