Hem » Utställningar » Jahn Ekerhagen på Gamla Pumphuset i Karlskoga

Jahn Ekerhagen på Gamla Pumphuset i Karlskoga

Innerlight

Innerlight

Gamla Pumphuset i Karlskoga har blivit något av ett kulturcentrum i miniatyr. Här har Karlskoga Rock & Bluesklubb sin hemmascen så här liras grym blues med jämna mellanrum. Men på Pumphuset är det inte bara musik. Förutom café med fullständiga rättigheter är det även konstutställningar löpande.  I huvudsak lokala konstnärer. I lördags var det dag för en riktig veteran att hänga, nämligen karlskogaprofilen Jahn Ekerhagen.

Purpel Haze

Purpel Haze

Jahn gjorde sin första vårsalong i Karlskoga 1970 och har varit representerad 25 gånger sedan dess. I början av 70-talet gick Jahn på Gerlesborgskolan, en konstskola på söder i Stockholm där bland andra Peter Dahl, Arne Isacsson och Georg Suttner var lärare.
Det mesta av Jahns konst är målningar, men också en del skulpterande. Bland annat två lekskulpturer på Alntorpsön i Nora och Borgmästarholmen i Askersund. Mycket av Jahns konst är influerad av musik, men också böcker och författare han läst. Han väljer också väldigt olika material att måla på. Det kan vara plankstumpar eller hans gamla köksbord som blir dukar för hans konst. ”Jag målar på allt jag kommer över” är hans egen förklaring till dessa val,

Gamla Pumphuset i Karlskoga

Gamla Pumphuset i Karlskoga

Denna gång har utställningen fått namnet Spirit och innefattar en del mystik enligt konstnären själv. Konstverken har fått namn som Innerlight, Purpel Haze, Look at Your Self och Ekvilibrism för att nämna några. Här finns nordamerikanska indianer, en rockgitarrist och, som sagt, en hel del mystik. Det är på något sätt ganska layd back. Det finns religiösa inslag i bilderna, både kristna och buddhistiska, allt under rubriken Spirit. Sammanlagt ett 20-tal målningar som ger betraktaren full frihet till egna funderingar. Utställningen pågår till den 15 maj.

BJÖRN REIMERS

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree