Hem » Recension, Utställningar » Utställning: Ear to the ground

Utställning: Ear to the ground

Ear to the ground

Ulrika Sparre och Hanna Ljungh

Örebro Konsthall

Två Stockholmskonstnärer – Ulrika Sparre och Hanna Ljungh, båda födda 1974 – gästar nu (t.o.m måndag) Örebro Konsthall under rubriken Ear to the ground. En både vacker och lärorik utställning om vår Moder Jord och all hennes materia. Sten, jord, vatten och hav presenteras i bilder, artefakter, foton och collage på golv och väggar. Mossor, lavar och berg under himlavalv visas i en välgjord och vacker videofilm där människan deltar som skugga, i rörelse och en finurlig, återkommande figur. Jag har ofta upplevt videofilmer som långdragna och tråkiga. Denna överraskar med sina perspektiv och klippens kompositioner som gör filmen både spännande och meditativ..

På väggarna möts vi av bilder där konstnärerna använder tekniker som visar kunnighet och fantasi. I collagen används tekniker med stor variation där vetenskap och konst ibland förenas. Tydligt i beskrivningarna av teknikerna – såsom: c-print, asfalt, mylonit, aluminium och rostfritt stål i två materialstudier och ”Jag är alltid på plats”: svart diabas, trä och metall.

Efter att ha umgåtts med de 15 verken har mitt avstånd till Moder Jord minskat och jag har lärt mig mycket om hennes rika materia, färger och former. Så passa på och se den. Den pågår till 19 februari.

Marianne Freyne-Lindhagen

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree