Hem » Krönika » Prefektens soffa – ett jultal

Prefektens soffa – ett jultal

Ärade julbordskamrater, kära julbordskamrater. Jag är stolt över att kunna säga att det här är mitt femte julbord på Malmö universitet. Jag är så glad att få vara en del av denna julbordsgemenskap. Vi upplever en härlig ande här ikväll!

Det är inte för att tala om prefektens soffa som jag har tagit ordet. Men ändå, så underbart att ligga i den. Så mjuk och behaglig. Så skön kudde och så len och fin filt att dra över sig. I prefektens soffa finner jag mitt nolläge. I prefektens soffa hämtar jag kraft. I den känner jag mig omsluten av prefektens kärlek. I prefektens soffa finner jag lugn och harmoni i en annars kravfylld tillvaro.

Jag ser mig omkring bland bokhyllor, affischer, fotografier. Jag ser myteriet på Bounty, jag ser Napoleon besegras i slaget vid Waterloo och jag ser arbetare tåga fram med röda fanor på Malmös gator. En upptäcktsfärd i ryggläge bland all samlad lärdom. Sedan sluter jag ögonen, vaggas till sömns av suset från biltrafiken fem trappor ner.

Det är som sagt inte för att tala om prefektens soffa som jag står här framför er. Men ändå, vi närmar oss ett nytt år, jag ser fram emot att få njuta av många sköna stunder i prefektens soffa.

Jag understryker att det inte är för att tala om prefektens soffa som jag har begärt ordet. Ändå – jag vill utbringa en skål för prefektens soffa. God jul och gott nytt år! Skål för prefekten, och framför allt – skål för prefektens soffa!

Magnus Gustafson

 

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree