Hem » Krönika » Skymning över Malmö

Skymning över Malmö

I skymningen gick jag för att hämta cykeln hos reparatören vid Dalaplan. Den rullade fantastiskt på vägen tillbaka. Både fram- och baklyse fungerar. Det var intressant att promenera genom stan och upptäcka förändringar. En stor Max hamburgerrestaurang hade öppnat vid Triangeltorget.

Flera nya ställen längs Södra Förstadsgatan ner mot Dalaplan. Där syriska Shamiat tidigare funnits fanns numera Salé Sucré som hade alltifrån sallader och pasta till bakverk på menyn. Ett ställe hade genomgående chokladsmak på pannkakor, crêpes och våfflor.

Jubileumserbjudande på Martins Conditori

Masayuki var namnet på ett asiatiskt kafé som serverade mängder av olika slags te. I en lokal där det förut funnits ett thailändskt matställe fanns Galaxy Burgers. Deras hamburgare hade fått namn efter olika planeter.

Delhi hade flyttat tvåhundra meter närmare Triangeltorget. En gång åt vi där efter ett styrelsemöte med Föreningen Arbetarskrivare. Vi blev bjudna på maten och ingen sa någonting om hur illa den smakade. Ordföranden sa att Delhi hade kollektivavtal.

I den polska livsmedelsaffären Polonia skakade expediten först på huvudet när jag frågade efter vegetariska varor. Vi gillar kött, sa hon. Sedan hittade hon ändå spenatpiroger i en kyldisk.

Sillagumman på Södra Fisktorget

Ute på Södra Fisktorget stod Sillagumman som en påminnelse om gångna tider när fiskargummorna från Limhamn drog omkring med sina rullebörar och sålde sill. Skulpturen är gjord av Gunnel Frieberg.

Martins Conditori firade 40-årsjubileum och hade erbjudande med semla plus valfri dryck för 85 kronor. Jag vet inte om det var billigt. Jag fastnade för det här med valfri dryck. Började fantisera om vad jag skulle dricka till fastlagsbullen.

Fastnade också för butiksnamnet Solsystemet. Öppet alla dagar. Tänkte att det kunde bli en fin bild. Men det blev inte av att fotografera.

Magnus Gustafson

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree