Hem » Okategoriserade » Intervju med Last View

Intervju med Last View

För lite mer än två år sedan kom bandet Last View till liv, och har redan blivit ett utav de större namnen inom svensk hardcore. Jag talade med den ena sångaren Sebastian Kellgren och trummisen Robin Duvfors om bandets uppkomst, kommande skivan, och mycket mer.

Sedan de släppte senaste EP:n vid namn ”Become the Storm”, har de fått uppmärksamhet i storlek XL. Nu är de på gång med sin debutskiva, som i detta ögonblick håller på att spelas in. William Blackmon, som är medlem i grindcore-bandet Gadget, producerar skivan och har även producerat deras tidigare material.

Våren 2008 bildades bandet i Stockholmsförorten Vallentuna, dock så bor flera utav bandmedlemmarna i Uppsala.
Sebastian: Jag gick med i bandet efter att ha varit på en popklubb i Uppsala, och sett en kille med en Converge-tröja, vilket var Erik (gitarr), och vi började snacka.
En tanke som bandet hade, var att de skulle ha någonting ovanligt. Då kom de på idén med att ha två sångare som screamar för fulla muggar. På det sättet fick de fram våldet på scen, och fick mycket mer dynamik och potential per låt.

Vem skriver texterna till låtarna?
Sebastian: Jag skriver blueprints till texterna, så får resten av bandet vara med och påverka. Vi är en orkester där alla ska vara bekväma med texterna.
Robin: När endast en person i ett band skriver texter blir den lätt väldigt inåtgående, men också väldigt bra.
Sebastian: Alla i bandet har olika åsikter om livet, vi vill att alla ska kunna skrika texterna med hjärta på scen.

Bandets musikaliska huvudinfluenser är In Flames, Slayer, Behemoth m.fl, men alla i bandet kommer ifrån olika bakgrunder, både på det sätt hur de har lärt sig sina instrument och vilken musik de har vuxit upp med. Även nyare band som t.ex. Parkway Drive och August Burns Red finns som influenser, och de lyssnade förmodligen på samma band som herrarna i Last View gjorde i uppväxten.

Det mest aktuella bandet har att komma med är sin efterlängtade fullängdsskiva.
Sebastian: Skivan kommer att bli snabbare än vad vi har spelat hittills, och mycket mer metal. Det blir fortfarande ingen ren sång, mer blast-beats, och mer punk i refrängerna.
Punken är något som står Sebastian nära, då han lyssnar mycket på old-school punk, som t.ex. Black Flag.

Bandet har dock precis bara börjat producera plattan, och de har påbörjat inspelningen av trummorna. Efter att skivan börjar bli färdig ska de ta ett par ordentliga lyssningar på skivan.
Sebastian: Vi tar den här skivan väldigt seriöst, och om det inte känns rätt så släpper vi inte skivan. Det är en sorts final frontier. Skivan ska inte låta som en demo, som det tidigare materialet har gjort.
Hur många låtar kommer skivan att innehålla?
Sebastian: Plattan kommer att ha 10 låtar, varav en utav dem är ett gammalt alster vi har plockat fram. Det är en bra ”hålla käften”-låt och passar skivan väldigt bra. Den förtjänade en chans till.

Det här är tredje gången bandet spelar här i staden. Första gången var i februari med Aim for the Sunrise, Drive Like Red m.fl. Andra gången var en månad senare, då de spelade med kompisarna Yersinia.
Sebastian: Det ska bli skitkul att få spela här igen. Vi hoppas att det kommer mycket folk och röjer, och visar lite hjärta. Jag har många fina minnen ifrån den här lokalen, bland de bästa är när Architects, Path of No Return och The Chariot spelade här runt 2005. Jag har bara bra magkänslor inför ikväll och vi hoppas att publiken uppskattar våra nya låtar. Att vi får fler kids börja lyssna på vår musik. Att vi blir som en stor familj.

Bandet har idag inget skivbolag, trots alla goda ord ifrån olika håll av landet.
Robin: Vi har haft lite kontakt, men inget klart. Vi har fått mycket uppmärksamhet efter senaste EP:n, vi håller oss tillgängliga, helt enkelt. De flesta bolag vill höra skivan innan de bestämmer någonting, men vi vill verkligen att det ska vara vår skiva.
Efter att skivan är helt klar vill grabbarna få ut sitt verk till alla så fort som möjligt. De har planerat att åka ut på en Europa-turné i december efter att skivan har släppts, till länder såsom Belgien, Holland och Italien. De förväntas släppa skivan under oktober månad, men inget är säkert. Allt man vet hittills är att skivan kommer bli fenomenal, om man ska utgå från deras energiska livespelningar.

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

 • En viss oro

  En viss oro förmärks   Huvudsaken läggs åt sidan Sånt […]

  Share
 • Att lyckas

  Att lyckas Jämföras   Bra och dåligt   Mittemellan Är […]

  Share
 • Lådan

  Jag är född i en trädstam   Av brädorna snickrar […]

  Share

Kulturbloggen

© 2019 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree