Hem » Recension, Utställningar » ALEX MINNESFOND – Endagsutställning!

ALEX MINNESFOND – Endagsutställning!

 Idag den 12 april skulle Alexander Zika ha fyllt 29 år. Det firade hans vänner med en utställning av egen designade sneakers på festlokalen i restaurangen Lilla Örebro.

Det var två år sedan Alexander Zika hastigt rycktes bort. Alex hade då slutat sin utbildning på Örebro Konstskola och hade lovande utsikter för sitt konstnärskap liksom med musiken då han gjorde sig känd för namnet ”Vandalex” och som rappare i gruppen ”Skuggan av svampen”. Men nog lever Alex kvar hos sina vänner, och nog firas hans födelsedag med glädje, färg och kreativitet! Det var nämligen inte vilka sneakers som helst som mötte mig när jag klev in i Lilla Örebros festlokal. Inte ens i min vildaste fantasi hade jag kunnat komma på idén att göra en lampa av skor, hälla litervis med färg över skoparet, eller som Isadora Israel när hon bytte skosnörena mot colaremmar och täckte resten av skornas yta med godis. Däremot kan jag se en gemensam nämnare till vem som inspirerat och stått bakom alla dessa 17 och ett 1/2 par färgstärka och fyndiga konst-skor. Ni vet vad han heter, och ni glömmer honom aldrig; Alexander Zika.

Utställningen är arrangerad av Alex vänner som också är konstnärerna bakom dessa designade sneakers. Varje par såldes för 1000 kr varav pengarna gick oavkortat till Alex minnesfond. Skorna var sponsrade av butiken WESC. Under utställningen spelades musik av DJ Pilas.

—–

 Ulrika Mohlin är artist och låtskrivare i Mohlavyr, frilansskribent och illustratör.

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2021 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree