Hem » Kulturbloggen » Sweden Rock, Midsomer edition

Sweden Rock, Midsomer edition

Ibland bara vet man att en bok kommer vara en katastrof. Så många frågor uppstår när man ser boken ”Heavy metal murder” (Kalla Kulor Förlag). Främst … varför?

Vem är den tänkte läsaren? Är det tänkt som humor? Vem döljer sig bakom pseudonymen ”Lemmy Loot”? (Undertecknads gissning är Kalla Kulor-författaren Hans-Olov Öberg.)

Rockjournalisten Carl Barfoth är med vänner på Sweden Rock Festival. Förutom det självklara hängandet och festandet har han som uppdrag att för Magasinet Stoff skriva en djupanalys av Hårdrockens Själ. Knäcket för honom runt alla vrår på festivalen från tonårscampingen till VIP-logen backstage. Från kidsen på föräldraaxlar till de äldsta och tyngsta legenderna. Festivalen blir en succé, dessutom med ovanligt lyckat väder.

Men bakom livsglädje och berusning finns många mörka gåtor. Och på bästa konserttid, klockan åtta på fredagskvällen, händer det otänkbara. Mitt under pågående konsert segnar Johnny Bad Breath Magma, basist i succébandet Exsanginator ned. Han har blivit skjuten. Men redan när detta slås fast, är mördaren försvunnen. Ett proffs? Otvivelaktigt. Polisen står maktlös, men Carl anar hur allt hänger samman. Om han bara kan få de sista pusselbitarna på plats.

Augustpris-kommittén är underrättad.

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree