Hem » Fokus, Kulturdelen rekommenderar » Stoppad Kulturdelen-medarbetare död

Stoppad Kulturdelen-medarbetare död

Urban Kristiansson är död. Det är överraskande och mycket sorgligt. Jag har fortfarande inte riktigt fattat det. Tills alldeles nyligen var han en av Nerikes Allehandas kulturredaktion. Han var också en gammal vän. Vi umgicks inte ofta men genom åren hade vi en hel del med varandra att göra. Det ligger ju nära till hands när man är generationskamrater med liknande intressen. Under de senaste åren hade vi inte så mycket kontakt. Men den senaste tiden pratade vi flera gånger med varandra.

Urban hade länge varit trött på sitt jobb. Han tyckte det var hämmande. När han nyligen fick möjlighet att få avtalspension så såg han det som ett gyllene tillfälle. Han skulle resa och skriva det han själv ville. Han hade mycket kvar att göra.

Redan innan han slutade på Nerikes Allehanda pratade vi om att han skulle börja medarbeta i Kulturdelen. Nu när hans anställning var avslutad ringde han mig och hade en lång rad med förslag på vad han ville skriva. Först på listan stod en radiokrönika, Urban var en hängiven radiolyssnare. Vi var båda entusiastiska för denna möjlighet. Att skrivandet för Kulturdelen var helt ideellt var inget problem för honom.

Men för säkerhets skull gick han till Nerikes Allehanda för att kolla att inga villkor för hans avtalspension skulle bli ett hinder när han nu ville medarbeta i Kulturdelen. Beskedet han fick var att han inte under några omständigheter fick arbeta för Kulturdelen. Andra konkurrerande media i Örebroområdet gick bra – men inte Kulturdelen. Urban var mycket upprörd över detta och ville pröva om hans avtal verkligen innehöll sådana villkor. Detta får vi antagligen inte veta.

Det är en sorg att Urban nu är död. Det är också en sorg att han inte fick börja sitt nya liv som skribent.

Peter Ekström tillhör Kulturdelens redaktion

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree