Hem » Kulturbloggen, Kulturdelen rekommenderar » Hallå där Björn Fryklund i Freak Kitchen…

Hallå där Björn Fryklund i Freak Kitchen…

På lördag spelar Freak Kitchen i Västerås (Club Rockers, Bankiren). I höst kommer en ny skiva (”Cooking With Pagans”, bandets åttonde fullängdare) och inför spelningen bytte Kulturdelen några ord med Freak Kitchens eminente batterist: Björn Fryklund.

Hallå där Björn! Ni är ute och spelar lite spridda datum runtom i världen i vår/sommar – men nya skivan kommer inte förrän i höst? Kommer publiken i Västerås få höra några nya låtar på lördag?

Nej. Vi tycker att fansen är värda en första lyssning med bra kvalitet. Då mycket vi spelar hamnar på YouTube med ofta sunkig kvalitet så väntar vi med att spela nya låtar tills de är släppta.

Kommer Freak Kitchen-fansen känna igen er på nya skivan, eller blir det några överraskningar?

Jag tror att vi skulle kunna spela in nästan vad som helst och utan ansträngning få det att låta FK. Vi har såpass stora mustascher uttrycksmässigt alla tre så det är inget vi oroas över alls. Sen har vi alla utvecklats sen senaste skivan så fansen kommer att hitta flera nya saker på Cooking with Pagans de inte hört innan.

freak_kitchen_kulturdelen

Freak Kitchens gitarrist och sångare Mattias Ia Eklundh släpper även soloskivor: brukar ni spela något från dem på Freak Kitchen-gigs?

Vi brukar ta upp en och annan av IAs soloalster på FK-konserterna. Tidigare låtar spelade live: When Sam Played it Again, Little Bastard, Fletch Theme, Chopstick Boogie, Samba Caramba, La Bamba, Midsummer Night in Hell och There’s no Money in Jazz.

På den tiden jag skrev för lokalblaskan var vi fyra stycken i nöjesredaktionen som slogs om att få skriva om Freak Kitchen, trots att vi normalt sett hade ganska olika musiksmak. Varför, tror du, tilltalar ni en så varierad publik?

Vi är svåra att nischa och har många bottnar både textmässigt och musikaliskt om man vill gräva lite. Vi använder humor som en ”head’s up” men när vi räknat in så är vi ”dead serious”. Jag tror det finns lite för alla i vår musik.

Ni är rätt sluga, och väver in smala konstigheter i en bred och mjukhård rock. Försöker ni lura in folk på svårare musik?

Hehe. Absolut. Svårare musik till folket!

Varför skall en örebroare åka till Västerås för att titta på er på lördag? (Förutom att ni är enastående Sverigeunikt smart och charmig underhållning, förstås.)

Örebroarna skall pallra sig ända till Västerås för att vi alltid levererar ett sanslöst tryck och fortfarande är sällsynt intressant liveband. (Förutom det du skrev, förstås.)

Åsa Jonsén är en del av Kulturdelens redaktion och Freak Kitchen-missionär.

Fotnot: 140 kronor i inträde, förköp på Skivbörsen eller på Bankiren.

Freak Kitchens hemsida finns här

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree