Hem » Kulturbloggen » Peter Ekström – vinnare av Årets kulturpris!

Peter Ekström – vinnare av Årets kulturpris!

peter_ekstrom_galanDet är med stor glädje och stolthet som vi kan avslöja att vår medarbetare – och tillika en av grundarna av Kulturdelen – Peter Ekström har vunnit Årets kulturpris. Kultur- och medborgarnämnden i Örebro utser varje år en vinnare som gjort sig särskilt förtjänt ”genom framstående insatser inom litteratur, konst, musik och teater eller inom andra delar av kulturområdet och som genom sin bosättning, sin verksamhet eller på annat sätt kan anses äga samhörighet med Örebro kommun”.

Juryns motivering lyder:

”Hederspriset till Hjalmar Bergmans minne 2013 har tilldelats Peter Ekström för sina insatser att vitalisera konst- och kulturdebatten i Örebro. I egenskap av bildkonstnär, konstkritiker, konstpedagog och rektor för Örebro konstskola har Peter under många år skapat sig en bred förankring i Örebros konstliv. Peter är en outtröttlig debattör och skribent som med sina åsikter rör om och gjuter välbehövligt liv i konst- och kulturdebatten i Örebro.”

Peter tackade för priset, som delades ut på Örebrogalan, genom att uppmana folk att våga vara lite uppkäftiga.

Grattis, Peter!

Share

2 Kommentarer för “Peter Ekström – vinnare av Årets kulturpris!”

 1. Gunnar Norrman

  Grattis Peter! Hedrande och välförtjänt! Du är en oförtröttlig slitvarg i kulturens tjänst.Så skönt med personer , som vågar kritisera, ifrågasätta och politisera utan att förfalla till simpel gnällighet.Det behövs fler sådana röster. På Nerikes Allehanda finns dom inte!

 2. Ett varmt och stort grattis,, det är du om någon värd:)

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree