Hem » Kulturdelen rekommenderar, Recension, Skivhyllan, Skivor » CD: Blues Detour med Eric Bibb, Ale Möller och Knut Reiersrud

CD: Blues Detour med Eric Bibb, Ale Möller och Knut Reiersrud

BibbEric Bibb, Ale Möller & Knut Reiersrud: Blues Detour (Sally Wiola Music/Playgroundmusic). Speltid: 59’20.
Eric Bibb (sång, gitarr, barytongitarr), Ale Möller (mandola, trumpet, skalmeja, flöjter, sång, munspel), Knut Reiersrud (gitarr, turkisk saz, Weissenborn lap steal, sång, munspel).

Betyg: betyg-4

När den amerikanske singer/songwritern Eric Bibb slår sig ihop med den svenske multimusikern Ale Möller och den norske gitarristen Knut Reiersrud för att sjunga blues – ja, då blir det bra, riktigt bra. Flera av låtarna är traditionella, men för två av de bästa svarar Bibb själv. Ibland får den tunga bluesen en tillsats av country, men det kan också dra åt skandinavisk folkmusik som i ”Springlek” och ”Buckride”. Och bli inte förvånade om det plötsligt, i ”Doctor Aman”, låter som om vi hamnat på en hellensk hamnkrog – för visst är rebetikan ett slags grekisk blues. Blues Detour, som albumet heter, är, om jag förstått saken rätt, en live-upptagning från 2012. Konserter blir ofta bättre ju längre kvällen lider, och mycket riktigt hittar vi också skivans kanske allra bästa låtar mot slutet: ”Flood Water” är en suggestiv sorgesång där Möllers trumpet bidrar till det snygga soundet, och den intensiva och råa ”Don’t Ever Let Nobody Drag Your Spirit Down” har en titel som utmärkt sammanfattar hela skivans anda. Ett extra plus också för det retrosnygga omslaget.

__________

Sten Wistrand ingår i Kulturdelens redaktion.

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2023 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree