Hem » Kulturdelen rekommenderar, Reportage, Scen » Hyllning till David Bowie med Karlskoga symfoniorkester och Ulf Wadenbrandt

Hyllning till David Bowie med Karlskoga symfoniorkester och Ulf Wadenbrandt

Ulf Wadenbrandt

Ulf Wadenbrandt

Det är för tredje året i följd och femte, sjätte, kanske sjunde gången totalt som Ulf Wadenbrandt gästar Karlskoga och Karlskoga symfoniorkester. Mellan Ulf och Karlskoga har det uppstått en varm och ömsesidig kärlek, det gäller för både medlemmarna i symfoniorkestern och publiken som bevistat de tidigare konserterna.

Det är en magnifik idé som ligger bakom Ulf Wadenbrandts konserter. Han har skapat mappar med olika musikteman innefattande noter och arrangemang för full symfoniorkester. Mapparna skickas ut till orkestern i god tid så man kan börja repetera. Vid minst ett par tillfällen under repetitionsresan kommer Ulf ut och stämmer av läget.

rongedals

Bröderna Rongedal

I mapparna finns musikhyllningar till Queen, Ted Gärdestad, ABBA med många fler och nu också David Bowie   Det är den sistnämnde som blir temat vid årets konsert. En konsert som egentligen ska stavas två eftersom man i år vågar sig på att försöka fylla Bregårdsskolans aula två gånger.

Så, nu på lördag den 1 oktober blir det alltså två konserter med ett David Bowie-tema under ledning av Ulf Wadenbrandt. På scenen finns Karlskoga symfoniorkester samt Öjebokören och en mindre kompgrupp. Solister är tvillingbröderna Henrik och Magnus Rongedal.

Det blir låtar som Under Pressure, Young Americans, Changes, Fame, Heroes, Moonage Daaydrean, Suffragette, City med många fler.

Så här säger Ulf själv om Karlskoga symfoniorkester:
-Det finns en så fantastisk tradition här som är väldigt speciell. Att hålla en så hög klass i en full symfoniorkester på en så här liten ort är verkligen unikt. Det finns bara tre till fyra sådana här semiprofessionella orkestrar i hela landet av den här digniteten. Här finns ett verkligt stort engagemang, det ser man också på återväxten av nya elever som hela tiden slussas in i orkestern.
– Det beror givetvis på alla duktiga pedagoger på skolan som också sitter med i symfoniorkestern. Det är deras passion som lyfter orkestern till den nivå de befinner sig. Jag har också förstått att Kulturskolan i Karlskoga håller hög klass och stor bredd vilket ger eleverna möjlighet att utvecklas till duktiga musiker.

Rubriken på förra årets recension var ”När Queen välte Karlskoga”. Kom till Karlskoga och Bregårdsskolan på lördag den 1 oktober och avgör själv om Ulf Wadenbrandt har rätt och om Om Bregårdskolan står kvar efter 2 gånger Wadenbrandt återstår att se. Konserterna börjar kl 16.00 och 19.00.

Björn Reimers

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree