Hem » Kulturpoden » Du sköna nya krämarvärld

Du sköna nya krämarvärld

[audio:http://www.kulturdelen.com/wp-content/uploads/2011/05/20110523-0917361.mp3|titles=20110523 091736]

Det pågår en kampanj på Krämaren just nu. Organisationen KSPLT har både sin nationella värd och lokala värdinna på plats för att ge kunderna riktig köplust.. Vi behöver konsumera mera för konsumtion och därmed följande produktion ger tillväxt. Det är det som krävs för att vi ska lyckas med våra miljömål.  Att spara och inte konsumera är kanske rent av samhällsfarligt. Det är vår plikt att vara goda konsumenter.  I kampanjen ingår så kallade budskapsmoduler där kunderna  ostört kan insupa kommersiella budskap.

Här är det på sin plats med satirvarning. I själva verket rör det sig om opinionsbildande dramatik med det förpliktigande namnet  Så fungerar samhället. Medverkar gör skådespelarna Eva Ahremalm och Jonas Hedlund i rollen som konsumtionärer. Professionella superkonsumenter i den nya ljuva konsumtionsvärld..  Publiken kan också kolla  in värdet på sina kroppsdelar. Organhandel är en ny het bransch.

Kävesta folkhögskolas konstelever, Virginska skolan elever på textil design och årskurs 3 på universitetets utbildning i digital design. har bidragit till gestaltningen av en vår tids ödesfrågor:  Hur ska världen och vi med den kunna överleva om alla fortsätter att öka sin konsumtion och om tron på tillväxten är absolut?

Föreställning bygger på Eric Ericssons och Anders Bennyssons bok Så fungerar samhället. Bakom dramatiseringen står  den ideella föreningen  Verklighetens salonger alias scenografen Christine Keffel, videokonstnären  Jonas Nilsson och regissören Annika Olsson som står för manus.

Kulturdelens Dixie Ericson har träffat trion.. Christine Keffel inleder med att skissa bakgrunden till projektet.

Så fungerar samhället spelas i klädbutiken Zaras tidigare lokaler i Krämaren.. Premiär tisdagen 24 klockan 17 00. Förställningar 25, 26, 27 maj klockan 17 00 och lördagen 28 maj klockan 14. Fritt inträde.

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree