Hem » Bokhyllan, Recension, Skönlitteratur » Roman: Ödesgudinnan på Salong d’Amour

Roman: Ödesgudinnan på Salong d’Amour

Ödesgudinnan på Salong d’Amour
Anna Jansson
Norstedts. 318 sid

13058023_O_1Anna Jansson är deckarförfattare och kom för ett tag sedan med sin första ”feel good”-roman Ödesgudinnan på Salong d’Amour.  Nu har den kommit som pocket. Handlingen utspelar sig på Gotland vilket kanske inte är så konstigt eftersom hon är född i Visby. Trots att boken ska vara en ”vanlig” roman så finns det delar i historien som handlar om bedrägerier och ett oväntat dödsfall. Det verkar som om Anna Jansson inte helt kan släppa tanken på brott. Även om detta är en ”lightversion” gentemot hennes andra böcker.

Ödesgudinnan på Salong d’Amour handlar om Angelika som driver en frisörsalong tillsammans med  Ricky.  Angelika har anställt Ricky för att lära honom att bli rumsren. Dessutom får han lära sig de anteckningar som hon skriver i sina tidböcker. Angelika ser som sin främsta uppgift att agera som äktenskapsförmedlare, inte att vara frisör. Hon får god hjälp av Ricky.

Hon bor i ett hus som hon har ärvt av sina föräldrar medan hennes systrar ärvde pengarna. Hon har fått låna av sina systrar för att kunna starta sitt företag. Det börjar bli dags att betala av de sista lånen för att sedan vara skuldfri. En dag möter hon en främling som hon blir blixt förälskad i. En man som hon inte vet någonting om. Signalementet på den mystiske mannen stämmer överens med en person som man misstänker för flera bedrägerier. Även Angelika blir utsatt för samma sorts brott som de övriga. I samma veva dör Slemmy Steven som på något sätt är inblandad i det fuffens som sker. Allt detta gör Angelika förtvivlad. Vem är den mystiske mannen som hon möter flera gånger. Har han något med brotten att göra? Hur ska det gå för Angelika?

Ödesgudinnan på Salong d’Amour är en bok som passar att läsa när man behöver en lättsam bok på stranden eller i hängmattan. För någon större tankeverksamhet behövs inte. Jag tycker boken stundtals är lite väl sötsliskig och den får inte mig direkt att gå igång. Men för den som vill läsa en lagom söt bok med kärlek och lite spänning så duger den.

Maria Holmberg

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree