Hem » Kulturbloggen » Stadra Teater sommaren 2017

Stadra Teater sommaren 2017

Sommaren är här, och till sommaren hör sommarföreställningarna, de där som gärna äger rum en bit utanför städerna – som Stadra Teater i Bergslagen, sex mil från Örebro. Verksamheten drivs av Magnus Wetterholm, och spellokalen är inrymd i en präktig stenlada bredvid Stadra herrgård alldeles invid sjön Grecken. Här är ambitionen att bjuda nyskriven dramatik, även om ett och annat undantag görs.

För årets pjäs, rubricerad som musikteater, svarar två Stadraveteraner: dramatikern och regissören Johan Bernander och tonsättaren och musikern Anders Ortman. Arabia felix, ”det lyckliga Arabien”, handlar om Linnélärjungen Peter Forsskål och den expedition till Jemen som tog hans liv. Forsskål var inte bara botaniker utan även en världsförbättrare, inte minst känd för sina djärva och framsynta insatser för tryckfriheten. Premiären äger rum den 7 juli.

Men Stadra Teater har mer på programmet: Claes-Göran Wetterholm återkommer med nya berättelser från havet. Denna gång har han med sig tre vänner med erfarenhet från att fly från DDR över Östersjön, från Estonias förlisning och från att dyka ner till Titanic (14 juli) till havs. Magnus Wetterholm sjunger Jacques Brel den 21 juli, och den 4 och 8 augusti blir det sommarnattskabaret kring Lars Forssell. Den 11 augusti samtalar Maria Larsson, Benny Marcel och Carl Jan Granqvist om ”Norden – vårt hem på jorden”, och kanske, kanske blir det en extra överraskning. Så avslutas säsongen den 24 och 25 augusti med att Magnus Wetterholm sjunger sånger från landet Stadra.

Nytt för i år är Teaterkaféet Paradiset, inrymt i Sjöstugan och med fullständiga rättigheter att servera såväl kaffe och chokladtårta som öl och vin. Naturen brukar dessutom bjuda på förunderligt kvällsljus över Greckens vatten.

 

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

 • En viss oro

  En viss oro förmärks   Huvudsaken läggs åt sidan Sånt […]

  Share
 • Att lyckas

  Att lyckas Jämföras   Bra och dåligt   Mittemellan Är […]

  Share
 • Lådan

  Jag är född i en trädstam   Av brädorna snickrar […]

  Share

Kulturbloggen

 • Tävling: Grease 40th Anneversary Edition

  John Travolta spelar huvudrollen i Grease, hans kärleksintresse i filmen spelas av Olivia Newton-John. Denna dam gjorde sin filmdebut i Grease, men hon var redan innan filmen ett känt ansikte med en lyckad karriär. Men vad var det Olivia Newton-John var känd för?

  Share
 • Flickan i frack på scen i Stadra

  För nu 93 år, 1925, sedan låg Flickan i frack på bokhandelsdiskarna, Hjalmar Bergmans roman om Katja Kock som bestämmer […]

  Share
 • Tävling: Maze Runner 3

  Var med och tävla om ett eget exemplar av Maze Runner 3: The Death Cure på Blu-ray.

  Share

© 2018 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree