Hem » Recension, Skivhyllan, Skivor » CD: Christmas With My Friends VI med Nils Landgren

CD: Christmas With My Friends VI med Nils Landgren

Nils Landgren: Christmas With My Friends VI (ACT Music/Naxos). Speltid: 51’39.
Nils Landgren (trombon, sång), Sharon Dyall (sång, munspel), Jonas Knutsson (baryton- och sopransaxofon), Jeanette Köhn (sång), Eva Kruse (bas), Jessica Pilnäs (sång), Ida Sand (piano och sång), Johan Norberg (gitarr och kantele).

Så var det dags igen. Snart är julen över oss och då gäller det för skivbolagen att ha julskivor på lager, gamla som nya. Nils Landgren är en trägen julmusiker som med sina vänner kommer med ett platt paket i stort sett varje år. Christmas With My Friends är nu uppe i nummer sex. Jag missade femman men skrev om fyran, och när jag nu läser om den recensionen upptäcker jag att jag i stort sett skulle kunna publicera den igen. Det är exakt samma medverkande på samma instrument – och konceptet är precis detsamma, även om låtarna förstås är andra.

Mycket är lågmält och finstämt och lite sentimentalt, men det kan också bli funkigare som i ”Come one, come all”. Några julklassiker som ”Little Drummer Boy” och ”Hark! The Herald Angels Sing” finns med, annars står de medverkande för mycket av materialet, toppat med Johann Sebastian Bach och den gamla psalmen ”Den signade dag”. Allt är snyggt och prydligt och, självklart med tanke på de medverkande artisterna, rakt igenom hur kompetent som helst.

Omslaget går i den stil som ACT odlar, och man kan ju knappast påstå att det förmedlar någon som helst julstämning. Men musiken kan nog fungera för att skapa lite avslappnad atmosfär i väntan på julölen, Jansson och tomten.

__________

Sten Wistrand ingår i Kulturdelens redaktion.

 

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree