Hem » Recension, Skivhyllan, Skivor, Uncategorized » CD: In Ali’s Kitchen med Ali Djeridi

CD: In Ali’s Kitchen med Ali Djeridi

Ali Djeridi: In Ali’s Kitchen (DO Music Records). Speltid: 56’49.

Krister Andersson (tenorsaxofon, klarinett), Lars Jansson (piano), Palle Danielsson (bas), Ali Djeridi (trummor)

Betyg:

Skivrelease: 13 mars 20120

Efter mer än 35 år i branschen är det äntligen dags för Ali Djeridi att ge ut ett album i eget namn. Och det är inte vilka som helst han samlat runt sig i studion och hemma i köket, eller In Ali’s Kitchen som skivan heter. Det rör sig om tre verkliga veteraner inom svensk jazz: Krister Andersson på tenorsaxofon och klarinett, Lars Jansson på piano och Palle Danielsson på kontrabas. Med ett sånt gäng vore det ju märkligt om något gick fel. Och det gör det inte heller.

Föga förvånande spelar man gedigen och ”hederlig” jazz med en blandning av sväng och mer känslosamma ballader; en fin version av ”Fjäriln vingad synas på Haga” får också plats. Inte minst balladerna är gruppens styrka, med ”The Peacocks” som albumets kanske snyggaste bidrag. Det melodiska bärs i hög grad upp av saxofonen med Krister Andersson som ett slags svensk Stan Getz. Man hade kanske förväntat sig att Djeridi skulle vara den självklara frontfiguren, men han har valt att vara ödmjukt nedtonad, nästan onödigt diskret. Och nog har trummorna dessutom blivit lite underbalanserade i inspelningen? Men visst har man det riktigt trivsamt i Alis kök.

__________

Sten Wistrand ingår i Kulturdelens redaktion.

 

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2023 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree