Hem » Recension, Utställningar » Utställning: Vatten Kvinnor

Utställning: Vatten Kvinnor

Vatten Kvinnor

Bitte Alling Ode och Gunnel Oldemark

Konstfrämjandet i Örebro, 26/2 – 16/3 2011

_______

En del utställningslokaler känns alldeles för stora för konsten som, med rikliga konstpauser av vit vägg, visas i dem. Det rakt motsatta är sant för Gunnel Oldemark och Bitte Alling Odes utställning i Konstfrämjandet Bergslagens lokal!

Jag kommer på mig själv att höja högre och högre på ögonbrynen ju längre in i byggnaden jag kommer – både tekniken och idén stegras och växer för varje steg. Eller ”varieras”, som nog bättre beskriver hantverkets attribut. I det första rummet ser jag en stor bruntonad tavla med utstickande fyrkanter eller flagor som tycks myllra. De ger ett intryck av att föreställa uttorkad jord och någonstans där i går det att urskilja ett bekymrat ansikte. Hela utställningen följer det här temat om vatten och torka, då den reflekterar över och redovisar historier från Gaza och närliggande städer. På plats finns gott om beskrivande text och jag rekommenderar att besökare ägnar en lugn minut åt att läsa igenom den. Vidare finner man skulpturala verk av ståltråd, installationer med djup symbolisk innebörd och tavlor där till och med glaset nyttjas för att måla upp budskapen de båda utställande vill nå ut med. Man kan tro att människor med ett starkt politiskt intresse kommer få ut mycket mer av den här utställningen än många andra, men de varierade och väl genomförda konstverkens tekniska mångfald ger säkerligen den som mest söker en visuell sensation något att minnas en bra tid framöver.

Jag är övertygad om att Gunnel Oldemark och Bitte Alling Ode skulle kunna fylla upp en mångfaldigt större lokal och hoppas att vi får möjlighet att se deras verk utifrån mer gynnsamma förhållanden.

——–

Felix Meijer är konstnär

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree