Hem » Fokus » Mariah och Vild Vacker Vuxen

Mariah och Vild Vacker Vuxen

En aprildag då våren ligger i startgroparna träffar jag Mariah Levicsek. Nyss hemkommen från en rundresa i Kambodja och Thailand utstrålar hon energi och värme. Mariah är en av drivkrafterna i projektet Vild Vacker Vuxen. Ett treårigt projekt som finansieras av Arvsfonden, Örebro kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, Studiefrämjandet och FBU. Ett projekt som ska ge utvecklingsstörda och vuxna inom autismspektrumet möjlighet att växa och utvecklas genom olika former av skapande.  När jag frågar Mariah hur det kommer sig att just hon arbetar i projektet, berättar hon att hon har en bakgrund inom föreningslivet, både som administratör och ledare. Och att hon blev mycket glad då hon blev tillfrågad om att ingå i projektgruppen. Förutom Mariah finns även Maria Niva och Jan Sparby i ledande funktioner.

I deras uppdrag ingår att skapa estetisk verksamhet bestående av kurser och arrangemang för målgruppen, säger Mariah. Det vi har nu är musik/körsång, konstverkstad, en aktivitet vi kallar ”skapa med händerna” och en teatergrupp som har premiär på Nya Teatern första veckan i maj med den nyskrivna pjäsen Högsta vinsten. Alla kurser är kvällskurser, och under hösten har det också funnits trollericafé och buggkurs, vilket varit mycket uppskattat.

Vi har även ett samarbete med länsmusiken och konserthuset i Örebro, fortsätter hon. Två gånger per termin ges en konsert speciellt riktad till målgruppen. Dessutom samarbetar vi med Örebro kommuns dagliga verksamhet som erbjuder just daglig verksamhet för funktionsnedsatta.

Under april och maj kommer en stafflikurs att ges, och för de som vill se teaterföreställningen Högsta vinsten finns möjlighet att gå på de öppna föreställningarna lördagen den 7 och söndagen den 8 maj. Biljetter går att köpa via Nya Teatern.

Senare i vår och under sommaren blir det konstutställning på Kulturhuset och afrikanskt tema med sång, musik och dans på Allaktivitetshuset Kraften som tillhör Örebro Kommun dagligverksamhet. Återkommande sommaraktiviteter i Stadsparken blir det också. De leds av Teaterpedagogerna Kombos som består av Emma Andersson och Frida Carlsson-Mård.

Mariah avslutar med att säga att det för henne varit ett omtumlande, lärorikt och jätteroligt år med härligt gensvar från alla håll och kanter, och hon hoppas på en fortsättning efter det att de tre projektåren är till ända. För er som vill veta mer om Vild Vacker Vuxen går det klicka här.

Agneta Wistrand Rosendal är författare och en del av Kulturdelens redaktion.

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree