Hem » Konserter, Recension » Konsert: Danko Jones, Club 700 – Örebro 09/04

Konsert: Danko Jones, Club 700 – Örebro 09/04

Med senaste plattan Below the Belt i bagaget har kanadensiska rockbandet Danko Jones, namngivet efter den karismatiske frontmannen, gett sig ut på en omfattande turné där bandets förkärlek till Sverige resulterat i hela 13 spelningar från norr till söder.

I Örebro emottogs Danko Jones av ett utsålt och trångt Club 700 där förväntningarna hängde i luften redan utanför entrén, tillsammans med en, för konserter, specifik doft av spritångor och svett. Med andra ord en perfekt grund för ett band som lever och andas äkta rock n’ roll.

Med sina låtar om blod, svett och sex bidrar Danko Jones med en känsla av en ständigt pågående fest. Bandet ger konstant järnet och levererar en ruskigt intensiv och tight spelning som gör det svårt att stå still. Kvällens repertoar består av så väl gamla som nya hits som alla tas emot med stor entusiasm av den stångande publiken, även om jag tycker mig se en alldeles särskild tändning under First Date från plattan Sleep is the enemy.

Den hårt slitande frontmannen Jones, som likt en uppmärksamhetstörstande vampyr livnär sig på publikens beundrande blickar och jubel, svettas rigoröst å allas vägnar och visar, så fort tillfälle ges, prov på sällan skådad tungakrobatik. Det är härligt att se en människa ge sig hän på ett så pass fullkomligt vis och såvida du inte är medvetslös eller död är det omöjligt att inte låta sig ryckas med.

— — —

Sandra Wallin är manusförfattare, filmvetare och frilansskribent

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree