Hem » Kulturbloggen » Stort intresse för filmprogrammet på Örebro universitet

Stort intresse för filmprogrammet på Örebro universitet

Örebro universitets fyra medie- och kommunikationsvetenskapliga program (MKV) är populärare än någonsin. Programmets forskningsmiljö har också vid en undersökning av externa akademiker fått väldigt bra omdöme, vilken kan ses som en indikator att MKV-programmet ligger rätt i tiden. Åsa Jernudd, lektor vid universitetets humanistiska institution, berättar för Kulturdelen att i år är det rekordmånga sökande. Av programmets fyra inriktningar har speciellt ”Filmprogrammet” överträffat tidigare års sökbild. Detta är något universitet tagit tillvara på för att på bästa sätt försökt möta förfrågningarna.  

Åsa Jernudd fortsätter med att berätta att med anledning av den stora efterfrågan kommer till hösten två helt nya A-kurser att introduceras. Dels är det den praktiskt inriktade 30-högskolepoängskursen 3D-grafik och visuella effekter för video, en kurs som redan är fullsatt. Det finns däremot några platser kvar på Filmberättande och analys, en kurs som introducerar filmvetenskap som ämne med fokus på narration och genre. Den terminslånga kursen är uppdelad i två delkurser varav den första Filmhistoria och filmanalys med betoning på narrationsteori har ett filmhistoriskt upplägg med fokus på den konstnärligt intressanta filmen. Den andra delen handlar mer om genrer. Både filmer och filmmanus analyseras för att komma åt berättelsens struktur. Som en del av kursen skriver studenterna själva utkast till berättelser i olika stilar och genrer.

Filmberättande och analys passar både den som redan läser inom MKV samt den som är intresserad av att läsa kurser separat. Söktrycket har som sagt varit stort inför hösten, men ett litet antal platser finns fortfarande kvar. På studera.nu kan du anmäla dig till de återstående platserna.

— — —

Kristoffer Pettersson  

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree