Hem » Konserter, Recension » Konsert: Laleh i Conventum 13/4

Konsert: Laleh i Conventum 13/4

Laleh
Konsert 13/4
Conventum, Örebro

— — —

Fredagen den trettonde, gråkallt regn – och så har Laleh konsert på Conventum, och trots dagens vidskepelse och veckotrötthet i kroppen räcker det med första låten för att vi ska glömma tid och rum.

Laleh förför oss, leker med oss och regisserar oss in i minsta detalj. Det är ingen tvekan om vem som äger scenen, och vem som har oss i sin hand, och vi låter oss bli fullständigt hänförda. Det är fantastiskt bra! När det är som enklast, med den minsta gesten eller tonen, undrar jag vart det ska bära hän, men Laleh vet vart hon ska, och hon låter oss följa med på den vindlande vägen mellan det sparsmakade och det utlevande. Med sin musikalitet och utstrålning kan hon tillåta sig att bölja fram och åter, som en nyckfull aprilvind, utan att förlora kontrollen.

Med strålande musiker i bandet, och med sånger som Invisible, Snö, Some die young och Vårens första dag fyller hon kvällen med råge. Det finns en spelglädje och en samhörighet som spiller över på oss i publiken och vi tar tacksamt emot. Det är en lycka att få ta del av Lalehs poesi och hennes självklara scennärvaro, så fylld av värme och öppenhet. Vi skrattar och vi låter oss bli berörda, för här ryms både glädje och smärta. När vi tumlar ut i fredagskvällen har det slutat regna och snart är det den fjortonde, och vi kan inte sluta prata om vilken fantastisk konsert vi tagit del av och vilken otrolig tur vi hade som fick vara med om detta.

— — —

Agneta Hagerud är litteraturvetare och lärare

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree