Hem » Kulturbloggen » Augin Damar får eget radioprogram

Augin Damar får eget radioprogram

Kulturdelen har tidigare rapporterat att Örebroaren Augin Damar var en av finalisterna i radiotävlingen ”Öppen Mick” i Robert Aschbergs Radio1. Nu har vinnaren utsetts och som segrare står Augin med cirka 1200 röster av 2500.

– Datumet när programmet kommer att sändas är i nuläget inte bestämt, berättar Augin för Kulturdelen.  Men allt kommer vara live- och jag kommer själv styra bakom spakarna. Chefen på Radio1 sa nämligen ” Kan Aschberg styra bakom bordet så kan du det också”. Lite nervöst kanske med tanke på att det är direktsändning, men det ska nog gå bra.

– Ämnet kommer vara rasism och fördomar, fortsätter Augin. Jag har nu börjat jobba med ett manus till programmet och börjat leta lämpliga gäster. Tanken är att jag och gästerna kommer diskutera detta ämne utifrån våra egna erfarenheter. Folk kommer också att få ringa in och säga sin åsikt. Alla ska få sin röst hörd och ingen fråga eller synpunkt är för dålig. Programmet heter ju trots allt ”Tala Fritt”.

Har du själv några speciella förebilder när det kommer till radiovärdar?
– Jag upptäckte själv radio 2005 när Özz Nujen och Bobbo Krull hade hand om Morgonpasset  i P3. Jag tyckte Özz var väldigt behaglig och rolig att lyssna på. Förövrigt tycker jag också Per Lernström är mycket bra.

Du verkar vara en kille med många järn i elden, vad har du mer på gång?
– Förutom mitt radioprogram så jobbar jag med STAND UP-FOR ÖREBRO`12 där både killar och tjejer får prova på Stand up. Evenemanget kommer hålla till på Kulturhusets den 26 maj och det går förövrigt fortfarande att anmäla sig på EventsBYad@live.se. Dessutom jobbar jag med festivalen So Much Love som hålls på Frimis den 1-2 juni. Det är med andra ord mycket på gång.

— — —

Kristoffer Pettersson

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree