Hem » Kulturdelen rekommenderar » Välskriven engelsk deckarserie – The Shadow Line

Välskriven engelsk deckarserie – The Shadow Line

BBC-serien The Shadow Line, som även visas i svensk tv, är en fullständigt fantastisk miniserie som blandar gott och ont i en komplicerad skuggtillvaro.

Polisen Jonah Gabriel (Chiwetel Ejiofor) är tillbaka i tjänst efter att ha blivit skjuten i huvudet. Med kulan fortfarande sittande i minnesbanken kommer han inte ihåg varför han sköts eller tiden före skadan. Samtidigt mördas en knarkbaron och ett vakuum uppstår i Londons undre värld. På båda sidor om lagen börjar en kapplöpning om att få reda på vem som utförde dådet och inte minst varför. Allt är dock betydligt mer komplicerat än vad det först verkar och starka krafter gör sitt yttersta för att sanningen om mordet inte ska grävas fram.

Jag kan inte understryka tillräckligt hur bra The Shadow Line är. Trots att tempot är lugnt och lågmält så byggs det upp en sällan skådad spänning då man får följa både den undre världen och polisens jakt på sanningen. Alla verkar ha dolda hemligheter och under ytan finns allianser som absolut inte tål dagens ljus. Värd att uppmärksamma är inte minst Stephen Rea som den mystiska och synnerligen kalkylerande Gatehouse, en karaktär som du kommer att minnas i åratal efter serien. Gillar du välskrivna deckarserier så får du helt enkelt inte missa The Shadow Line.

— — —

Kristoffer Pettersson

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree