Hem » Recension, Scen » Putte i Parken: Lars Winnerbäck, den 7 juli

Putte i Parken: Lars Winnerbäck, den 7 juli

Lars Winnerbäck har varit med länge.

Det märks inte minst på publiken på Putte i parken. Trogna fans som bänkat sig längst fram vid kravallstaketet många timmar innan Winnerbäck ska upp på scen. Jag tror inte att de var missnöjda efter kvällens spelning.

Det har hunnit bli mörkt när Winnerbäck kliver ut på scen, vilket passar alldeles utmärkt till hans röst och musik. Jag blir som trollbunden, kan inte ta in något annat än just musiken. Han bjuder på så väl gamla godingar, som Hugger i sten och Dunkla rum, som nyare hits som Jag får liksom ingen ordning och Om du lämnade mig nu. Elegi framförs i en vacker akustisk version vilket gör den mäktig och sätter nog spår i mångas hjärtan. Järnvägsspår från senaste skivan fungerar otroligt bra live och är en av de bättre låtarna under kvällen.

Musiken ackompanjeras till snygga, inspelade filmsekvenser samt livebilder på Winnerbäck från kvällen på en storbildskärm. Det är snyggt framfört, men jag kan inte låta bli att tycka att det hela blir lite väl stelt. Allt verkar uppgjort i minsta detalj och jag hade gärna sett lite mer spontanitet.

Elden och Söndermarken får agera kvällens extranummer till publikens jubel. Publiken kan texterna och sjunger gärna med. När Winnerbäck går av scenen faller regnet ner från himlen men det är varmt i hjärtat.

— — —

Maria Sandström

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree