Hem » Kulturbloggen, Kulturdelen rekommenderar » Caspártrion spelar på Teater Nolby

Caspártrion spelar på Teater Nolby

I november, som väl ändå får räknas till mörkrets tider på våra breddgrader, behöver vi ljus. Med detta menas inte bara solens strålar eller fungerande gatubelysning utan även själsligt ljus. Ett inre ljus skapat av exempelvis goda kulturupplevelser. En sådan upplevelse går på lördag, den 24 november kl 16.00, av stapeln i den fantastiska stenvalvskällaren på Teater Nolby. Teatern som drivs av Olle och Lena Söderberg, två eldsjälar som skapat ett litet kulturcenter mitt ute i ödemarken mellan Karlskoga och Loka Brunn. En spelplats som bland andra gästats av Lars Forsell, Molière, Shakespeare och Tjechov, bara för att nämna några. Personligen, nja, kanske inte, men åtminstone i den fantasi som ett gott teaterstycke frambringar.

Denna gång bjuder paret Söderberg på musik. Tre fantastiska gitarrister med Nolbys egen husbard Gunnar Hjorth i spetsen kommer för att spela ”spanska danser utan ord” som programmet medger. Övriga två är Frans Einarsson och Göran Berencreutz. Trion går under namnet Caspártrion och bildades i början av 90-talet när de tre studerade på Musikhögskolan i Örebro. Musik av Mendessohn, Manuel de Falla och Pat Metheny utlovas vilket skapar både lyrisk stämning och fullt ös. Till musiken kan Afternoon thé avnjutas i goda vänner lag.

— — —

Björn Reimers

Hur hittar jag? Jo följ väg 205 från Karlskoga mot Loka Brunn. Följ skyltarna mot TEATER NOLBY.
Biljettpriset är 150:-, Teater Nolby Vänner 130:- / Ungdom upp till 26 år 100:- , Teater Nolby Vänner 80:-. Boka på 070 558 8665 eller info@teaternolby.se  OBS! Begränsat antal OBS!

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree