Hem » Debatt » Peter Flack om Nerikes Allehanda

Peter Flack om Nerikes Allehanda

Först: Det här något som verkligen behöver diskuteras!!!

Tyvärr är jag bortrest t.o.m 2.2. I annat fall hade jag gärna lyssnat och varit med på debatten om Nerikes Allehanda (NA) på museet.

Jag /vi som producerar kommersiell underhållning i Örebro är ju trots allt en liten del av kulturen i vår stad och det kan inte nog poängteras hur viktig vår stora tidning är när det gäller oss och vår verksamhet.

Som jag ser det borde det inte finnas några gränser för hur NA med en regional kulturbevakning skulle kunna entusiasmera och vitalisera ALL kultur i vårt område.

Med bakgrundsartiklar, påminnelse-notiser, recensioner, debatter o.s.v.

Jag upplever inte att det har varit så och jag är allvarligt oroad över att det inte heller blir så i framtiden.

Under ett möte på tidningens redaktion som jag var inbjuden till för någon månad sedan berättade Eva Lindström-Ejdeholt att hon blir ny chef för NAs kultur och nöje.

Mellan raderna kunde man nog förstå att resurserna skulle minska, vad gäller kulturbevakningen, men hennes, och tidningens, ambitionsnivå var positiv.

Orosmolnet, som jag ser det, var beskedet att ”nu ska vi skriva mera om TV”. Ljuva tanke om det varit tvärt om. ”Nu ska vi skriva mindre om tv och utöka den regionala kulturbevakningen”.

Jag hoppas den här frågan kommer upp på debatten för den är, tycker jag, så oerhört viktig.

Så viktig, faktiskt, att man borde få med sig alla de stora och tunga kulturutövarna i en kraftfull protest. (Jag menar Länsteatern, Kammarorkestern, Martin Mutter, Konsten, ”Live at heart”, med flera, med flera….)

Just nu när jag skriver det här meddelas att Petra Mede ska leda Eurovision Song Contest i Malmö i maj. Skulle tro att NA redan har denna ”jätteheta” nyhet på sin webbsida.

Lycka till och hoppas det blir en konstruktiv debatt.

Nerikes Allehanda behövs verkligen som röst i det lokala kulturlivet.

Peter Flack

Share

6 Kommentarer för “Peter Flack om Nerikes Allehanda”

  1. Peter Ekström

    Den omtalade debatten sker på Örebro läns museum onsdagen 30 januari kl 18.00.
    Nerikes Allehandas kultursida upptogs på tisdagen till största delen av ”nyheten” att Petra Mede ska leda schlagerfestivalen.

  2. Pär-Yngve Andersson

    Ja, nu är det melodifestival som gäller i månader framöver. Är det inte nog kan vi ju alltid titta på lokala vimmelbilder på nätet. Svårare än så behöver väl aldrig livet bli i NA:s spalter, eller…?

    • Ingeborg Ahlander

      Jag letar febrilt i Na efter kulturnyheter från Örebro. Stadsbiblioteket t.ex har haft en strålande barnkultursatsning med bl. teater Diktatorn av Ulf Stark. Inga recensioner! Kumla satsar stort på barnkultur med massor av aktiviteter. Ingen bevakning!
      Istället slår använder man ett helt första uppslag att fråga vad folk tycker t.ex. om kungen. Den typen av enkäter passar bäst i Kamratposten.

    • Ingeborg Ahlander

      Var tog all lokal barnkulturbevakning vägen? Teater,musik,utställning osv?

  3. Jag följde debatten på NA:s live-tv, (inom parantes uselt gjord både foto och ljud).
    Det var pinsamt att se hur NA:S tidningschef Lennart Håkansson lät bli, eller kunde inte, svara på den kritik som inkom att NA inte längre engagerar läsare och varför folk säger upp sin prenumeration. Har han redan slutat sitt jobb, eller? I vilket fall var det som att hälla vatten på en gås. Han verkade inte det minsta bekymrad över all kritik som kom fram, det fanns ingen ödmjukhet eller lyhördhet inför alla synpunkter. Är cheferna på NA totalt styrda från Göteborg kan man undra. I så fall kommer inte NA leva så länge till, tyvärr. En lokalt förankrad och rakryggad chef hade agerat annorlunda på mötet inbillar jag mig. NA:s nuvarande strategi lämnar stort utrymme för alternativa aktörer i mina ögon.

  4. Lena attar-larson

    Följer debatten om NA. Till att börja med är den nya tidningen i det närmaste oläsbar, slarvigt skriven o ofta tramsiga reportage, i alla fall när det gäller kultur. Det är mycket tråkigt att ”komma hem” och läsa NA, när jag befaller mina gamla föräldrar. Vad har hänt, undrar jag? Jag ber dem säga upp den. Jag kan ej förstå hur usel tidningen blivit. Mycket sorgligt, då NA var en av Sveriges bästa landsortstidningar för tio år sedan. Börja med att byta kulturchef till exempel. Trist är det att sägs att det var bättre förr.

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree