Hem » Kulturbloggen » Stå upp för Örebro med Länsteatern

Stå upp för Örebro med Länsteatern

Stand up for...

I maj förra året var det premiär för evenemanget Stand up for Örebro, där tio oerfarna tjejer och killar fick prova på att utföra en egenkomponerad stand up. I år tar grundaren Augin Damar konceptet ett steg längre och startar, i samarbete med Örebro länsteater, en ny klubb i Örebro för stand up. ”Idén kom upp när jag efter flera turnéer med Sveriges humorelit såg samma föreställning varje kväll, samma skämt och samma städer. Då tänkte jag att det skulle vara kul att se lite nya dolda talanger inom stand-up, se vad som finns där ute”, säger Augin Damar till Kulturdelen. Efter att han kontaktat folk från kommun så startades Stand up for Örebro på Kulturhuset 26 maj 2012 och nu nio månader senare så har Augin och Örebro Länsteater gått ihop och ska ha ny-premiär i deras lokaler.

23 februari kl. 18 på Nya China är något att skriva in i kalendern, då det är premiärkväll för Stand up for Örebro. Under kvällen får oetablerade men även mer erfarna talanger chansen att framför sin egen stand up, samt bli coachade av Augin Damir. Kvällens gäst är Kristoffer Appelqvist, som blev utsedd till årets manliga komiker 2012.

Augin Damar säger till Kulturdelen att om kvällen går bra och får bra respons så kommer de ha ett fortsatt samarbete med Örebro Länsteater. Då är tanken att de ska stand-up vid tre tillfällen till under året.

Till de som känner sig manade till att testa stand-up har Augin Damar några tips som han delar med sig till Kulturdelen. ”Försök att inte prata för snabbt, en tendens som många har när dem kör för första gången på grund av stor nervositet, som är helt normalt. Försök att inte dra ut på skämtet, fatta dig gärna kort. Ha publikkontakt, håll ögonen uppe, inte nere och HA KUL, det är viktigt!”.

Vill du vara med? Kontakta: EventsByad@live.se

— —

Maria Sandström

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree