Hem » Kulturbloggen » The Art of Sweden

The Art of Sweden

The Art of Sweden är än så länge en liten förening. Men den har stora ambitioner. Syftet är att organisera alla fria professionella kulturskapare i Örebro län – scenografer, författare, filmare, dansare, bild- och formkonstnärer, musiker och så vidare. Detta är en grupp som har mycket svårt att komma till tals nu när samhällets resurser för stöd till kulturen samlas hos färre aktörer enligt den så kallade samverkansmodellen. I Örebro län är det hos landstinget som även de statliga pengarna nu finns. Dessa pengar och landstingets egen kulturbudget ska länets alla aktörer konkurrera om – från Länsteater och Svenska kammarmusikorkestern ner till enskilda konstnärer. Det är inte svårt att förstå att de enskilda kulturskaparna har svårt i en sådan situation. Därför bildades föreningen The Art of Sweden för två år sedan.

Föreningen hade årsmöte 130327 och valde då ny styrelse. Avgående ordförande Ann Sidén tackades för sin stora insats. Som ny ordförande valdes bildkonstnären Marie Johansson Gadde från Karlskoga. Hon har mycket att göra. Föreningen är fortfarande i sitt uppbyggnadsskede och medlemmar behöver värvas över hela länet. Samtidigt gäller det att komma i dialog med politikerna. Föreningen driver också ett ”digitalt kulturhus” som kan komma att få stor betydelse för att kartlägga och informera om hur mycket kultur som länets fria skapare egentligen bidrar med.

Share

2 Kommentarer för “The Art of Sweden”

  1. Thomas Lundkvist

    Jag vill gärna få veta mer – och om hur man tänkt med namnet på föreningen?
    Vänligen
    Thomas L.
    (Ännu yrkesverksam inom de fria konsterna)

  2. Peter Ekström

    Mer om denna förening finns att läsa på hemsidan http://www.theartofsweden.se Namnet är ett svar på Örebros regionförbunds slogan The Heart of Sweden.

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree