Hem » Fokus, Recension, Utställningar » Utställning: HEY! Modern Art & Pop Culture – Part II

Utställning: HEY! Modern Art & Pop Culture – Part II

HEY! Modern Art & Pop Culture – Part II 

La Halle Saint Pierre

Paris

25 januari – 23 augusti

 —

A067NRDCA92CU9CCAFFFMA5CACGZJ89CAZTKO6UCAARFX0ZCA2L7HN1CAU97M1ACAZD4R33CA523H31CAAJB4Z0CAM1XHMECA2WDIVSCANECHBKCA4LGGBNCA2ISAF7CAMQHOCCCABDM5HLCA0QDJ87Vid foten av Montmartrekullen ligger La Halle Saint Pierre. Den stiliga byggnaden är ungefär 150 år gammal och hyste från början en marknad. Sedan 1986 huserar La Halle Saint Pierre- muséet här. Utställningen HEY! Modern Art & Pop Culture – Part II som pågått sedan den 25 januari är ett samarbete mellan La Halle Saint Pierre och tidningen HEY! Modern Art & Pop Culture. Bägge företräder ”alternativ konst”, däribland särlingskonst, naivistisk konst, primitivistisk konst, outsider-konst, popkonst och underground-konst.

Vad som egentligen för verken på utställningen HEY! Modern Art & Pop Culture – Part II samman och skiljer dem från annan samtida och/eller modern konst är lätt dunkelt. Särlingskonst är det strängt taget inte. Av de konstnärer jag läser lite mer om har ingen särlings-status. De har oftast gått konstutbildningar och känner till och är del i kulturlivet. Inte heller kan alltsammans ingå i kategorin underground-konst. Några av konstnärerna och verken är berömda över hela världen, till exempel HR Gigers design av skräckkaraktären Alien.

Verken får alltså samlas under den lösa beteckningen ”alternativt”. Här finns inslag av graffiti, tatuering, affischdesign, exhibitions-hey-modern-art-pop-culture-part-ii-halle-saint-pierre-paris_1porslinsmålning och serietidningsteckning men också oljemåleri, foto och installation. Den första utställningshallen är mörk och kuslig. Sextioen konstnärer från fjorton länder finns med. Även om verken självfallet är mycket olika så är det bisarra och morbida är ett ständigt återkommande tema. Mycket våld och mycket sex. Allra helst i kombination. Död och skräck samt religion dyker också ofta upp. En hel del är vämjeligt och obehagligt. Vissa saker har man en känsla av att man sett förr. Annat känns helt nytt och ogjort. Utställningen pågår till den 23 augusti och har man en relativt stark mage och några timmar över i Paris är den väl värd ett besök.

 —

Tove Ekström, Paris

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree