Hem » Recension, Skivhyllan » CD: Jerry Haglund

CD: Jerry Haglund

CD
Two Dogs in a Bathtub
Jerry Haglund
Producent: Richard Krantz
test
– – –
Jerry HaglundSenast jag sprang på karlskogasonen Jerry Haglund var när han besökte Karlskoga Jazzklubb i våras. Han berättade då om sitt senaste skivprojekt och lovade skicka ett ex när en blev klar.
”Det blir lite mer pop är vanligt”, sa Jerry då.
Så damp Cd´n ”Two Dogs in a Bathtub” ner i lådan för några dagar sedan och jag har sedan lyssnat igenom den flera gånger.
Karlskogasonen Jerry Haglund, numera boende i huvudstaden, är kanske landets mest välutbildade gitarrist, jazzgitarrist. Jerry har studerat sammanlagt 5 år vid Trinity College of Music i London och har en fil kand i jazz. Det betyder inte att han är inlåst i någon specifik genre. Han har utan tvekan ett öppet sinne och skapar sin musik utifrån friheten i detta. Hans virtuosa gitarrspel är heller inget som framtonar speciellt på denna platta. Här får vi mer möta låtskrivaren Jerry H.
Är nu detta då en popplatta? Nja, knappast, åtminstone inte enbart. Här ryms mer än så. Inledningslåten Ninimagination är kanske mer åt sing and songwriting-stuket. Finstämt. Här finns rock influerad av lite funk i spåret Eat the Rich, rakare rock i Coalmine och balladvackert i avslutningen Changing Lanes. Fundersamma texter tolkade av Jerrys karaktäristiska röst.
Jerry Haglund är en intressant och begåvad musikant som går sina egna vägar. Hans olika banduppsättningar överraskar ofta, därför ska Jerry H egentligen upplevas live.  Ändå rekommenderar jag varmt den nya plattan. En frisk fläkt i dessa ESC-tider.
”Man blir inte direkt miljonär, men det är ju så förbaskat roligt”, är ett av Jerrys sätt att se på sin musik. Det känns i och för sig uppfriskande även om jag givetvis önskar att alla som vill ska kunna leva gott på sin konst. Så även Jerry Haglund.

– – –
BJÖRN REIMERS

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree