Hem » Konserter, Recension » PIP: The Sounds

PIP: The Sounds

The Sounds
Putte i Parken
Sun Stage

betyg-4

– – –

Maja_SoundsJag har inte någon jätteerfarenhet av The Sounds. Lyssnat lite sporadiskt och blivit nyfiken. Lite spänd att för första gången se dem live. Det blev ett ganska så överväldigande möte.
Jag tror de flesta håller med mig när jag påstår att The Sounds är Maja Ivarsson. Hon fullkomligt tar över allt utrymme när hon lite lojt kliver in på scenen med en cigarett och en öl i händerna. Ställer ölen på trumpodiet och i svarta solglasögon kliver fram mot publiken och i ett andetag släpper igång med 100{f1512827c5a1967448c176d02772e8739d01bbcc6ac8af82c365c0f334c04290} på en gång. Hon nojsar lite med fotograferna i fotodiket, sprutar lite öl över några och garvar sedan stort samtidigt som hon försöker få med sig publiken. Uppträder lite arrogant, tar ett bloss och avlossar en rejäl loska emellanåt.

Maja har, troligen till sin egen stora förvåning, blivit folkkär. Efter ”Så mycket bättre” där media följde det de trodde var mer än bara flörtar med popstjärnan Darin och efter sitt nyligen så utlämnande sommarprat, har hon gått från en ganska okänd sångerska i ett, för svenskar, ganska okänt band, till beundrad och folkkär.

Maja äger scenen fullkomligt och det syns att hon gillar det. Hon har en härlig karisma och utstrålning. Ja, Maja är helt enkelt The Sounds när det gäller scenframträdandet.
Det är fullt ös från första ackordet. Publiken består mest av unga tonårstjejer som sjunger med i varje låt. Platsen framför scenen fylls snabbt och spöar skiten ur både Pugh Rogefeldt och Looptroop Rockers antalsmässigt. Som festivalspelning helt OK, även om några lämnade The Sounds tidigt för att få en bra plats till Håkan Hellström som var nästa nummer på ett sommarljumt Putte i Parken 2013.

– – –

BJÖRN REIMERS

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree