Hem » Kulturbloggen » Wretlind får pris

Wretlind får pris

Lennart Wretlind har tilldelats Radioakademins Stora Radiopris 2013 i kategorin Årets Musik. Han får priset för sitt pod-program Wretlinds Värld. Juryns motivering var: ”Unikt, udda och generöst. Wretlind bjuder lyssnaren utifrån sitt eget engagemang och passion för musiken. Föredömlig kvalitet och världsligt musikletande som aldrig tycks sina, dessutom snyggt paketerat i en ny utmanande digital plattform.”

Så här kommenterar Lennart Wretlind själv sitt pris:

-Tack till alla som så snabbt sa ja till min idé om att göra ett radioprogram på Spotify med musik från hela världen. Tack till skivbutiken Pet Sounds, med Stefan Jacobson och Peter Ejheden, för det fina samarbetet. Tack till distributören Parlophone Music, med Paul Sonkamble som bara behövde 17 sekunder i telefon för att förstå, och dra igång det hela. Tack till den musikaliska guldgruvan Spotify som ständigt förvånar med sin höga halt av nästan allt, och med en ljudkvalitet bättre än all annan radio i Sverige. Jag ser det här priset också som ett erkännande för ett nytt sätt att göra radio. Det är interaktiv radio, det är podcast 2.0.

Det är naturligtvis ironiskt att Wretlinds Värld får ett av de finaste pris som ett radioprogram kan få. Programmet är ju en ersättning för det gamla radioprogrammet Klingan som Sveriges Radio P2 inte ville köra längre utan lade ner. Lennart Wretlinds lyssnare finns dock kvar.

Peter Ekström

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree