Hem » Film, Film & TV, Recension, Videohyllan » DVD & Blu-ray: Sleepless Night

DVD & Blu-ray: Sleepless Night

Sleepless Night
Action, Frankrike/Belgien/Luxemburg, 2011
Distributör: Njutafilms
Regi: Frédéric Jardin
Medverkande: Tomer Sisley, Lizzie Brocheré, Serge Riabouki, Julien Boisellier m.fl.
Längd: 98 minuter
Betyg:betyg-2  

— — —

Polisen Vincent (Tomer Sisley) kommer över en väska kokain som hör hemma hos den pompöse knarklangaren Marciano (Serge Riabouki). 332130Detta ses inte med blida ögon av Marciano som kontrar med att kidnappa Vincents tonårige son. För Vincent väntar nu en desperat kamp mot klockan för att rädda sitt barn.

Sleepless Night bjuder på en klassisk historia om en hård snut som tampas mot hänsynslösa rovdjur i den undre världen. Både berättelsen i sig och karaktärerna som figurerar i den är igenkännbara sedan tidigare, likaså klyschorna som snart staplas på hög. Inledningsvis ser det lovande ut, med ett brutalt rån på Paris morgontrötta gator, men så snart historien förflyttar sig till Marcianos nattklubb går luften ur filmens narrativ.

Man har säkert tänkt sig nattklubben som någon slags metafor för en helveteslabyrint, och det i sig är en god tanke, men själva utförandet lämnar mycket i övrigt att önska. Tempot är högt men händelserna repetitiva; det finns faktiskt en gräns för hur många gånger det  känns spännande att se någon tränga sig fram och tillbaka genom en mur av festsugna människor.

Frédéric Jardins actionrulle är bitvis snygg och stilig, med en samling kompetenta skådespelare i rollerna, men berättelsen i sig känns dammig. En publik van vid denna genre vet exakt vad som ska hända och vid vilket tillfälle. I slutändan har man redan sett detta många gånger förut, det här är bara ytterligare en variant och inte en särskilt uppfriskande sådan. Kanske duger det för en slö fredagskväll, men den som väntar sig något mer än så blir nog besviken.

— — —
Sandra Wallin

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree