Hem » Reportage » Peter Flack i konstpjäs

Peter Flack i konstpjäs

Bakersfield Mist är från början en amerikansk teaterpjäs. Den är skriven av Stephen Sachs. Alldeles nyligen sattes den upp i London med Kathleen Turner och Ian McDiarmid och fick hyfsad kritik. I Sverige kanske den kommer att heta Ingen konst.

Här har den översatts av Monica Forsberg och produceras av Christer Linder. Det är en enaktare på lite mindre än en och en halv timme. Lagom för en kväll som också inkluderar både ett besök på ett konst galleri och en restaurang. De två rollerna kommer att spelas av Marie Kühler och Peter Flack, välkända från Hjalmar-revyerna. Därmed kanske man kan tro att det hela handlar om en slapstick men även om stycket har sina garanterade skratt så är det inte någon helgjuten komedi. I alla fall inte av det lättsammaste slaget. Bakersfield Mist handlar på ytan om konst och vad det innebär om ett konstverk är äkta eller inte. Under ytan kanske pjäsen handlar om vilka människor som är äkta och vilka som inte är det. Alltså en pjäs om konst, moral och människor. Det är vi inte bortskämda med.

17 oktober beräknas det bli premiär.

Peter Ekström tillhör Kulturdelens redaktion

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2023 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree