Hem » Dixit » Passningar och efterslängar 17

Passningar och efterslängar 17

Frankrike var bättre än Nigeria och vann med 2-0. Fransmännen ser allt starkare ut. Det ska bli roligt att följa dem vidare.

Expertkommentatorerna saknar ibland skärpa och framför allt verkar de gå det första intrycket utan att riktiga granska en situation i detalj. Kanske av övermättnad.
Nigerias målvakt Enyeama har fått mycket påskrivet för att han gick ut för att försöka få bort bollen vid Frankrikes första mål. Storhetsvansinne, kallade en expert det. Enyeama lyckades få en hand på bollen vilket resulterade i en förhöjd bollbana, men inte tillräckligt mycket för att bollen skulle passera Pogba som ostörd kunde nicka in bollen.

Men vad kritikerna inte upptäckt var att om inte Enyeama gått ut och försökt få bort bollen hade den franske försvaren Evra med största sannolikhet nickat in bollen direkt eftersom han kom i en perfekt tajmad löpning. Det var säkert honom Enyeama försökte hindra från att göra mål. I stället gav han sig själv ovetande Pogba det privilegiet. Han hamnade ur askan i elden. Men det var knappast en tabbe, inte ens ett misstag.
I ett nyhetsinslag på SVT-sporten byggde man hela inslaget från denna åttondelsfinal på Enyeamas så kallade tabbe. Bra berättargrepp men otillräcklig fotbollsanalys.

Dixie Ericson

 

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree