Hem » Kulturbloggen » 3 sommartips av Thomas Mattsson

3 sommartips av Thomas Mattsson

Allt om trädgård kallar sig för ”Sveriges största trädgårdstidning”. Det är en allsidig tidskrift med ett innehåll för såväl den som nyligen skaffat trädgård, den som har sin trädgård på balkongen och den som haft trädgårdsintresse en längre tid. Innehållet utgörs av mer eller mindre årstidsbundna tips, reportage om växter, besök i olika trädgårdar, frågespalter, byggprojekt och ett och annat recept. Bildmaterialet är hyfsat bra med ett speciellt plus för de tydliga trädgårdsskisserna i färg. Allt om trädgård är trevlig läsning för alla i en modern tidskriftsstil med ett upplägg som man känner igen från många andra tidskrifter.

AoT

Ett helt annat upplägg finner man i tidskriften Trädgårdsliv. Med sparsmakad estetik, bilder som tillåts ta upp hela sidor och matt papper är detta en motpol till de flesta andra trädgårdstidskrifter. Utan att vända sig till en exklusiv skara trädgårdsexperter har Trädgårdsliv ett mer tydligt fokus på växter och de trädgårdar där växterna finns. Ett mycket fint bildmaterial gör att detta är en tidskrift som mer påminner om trädgårdsböcker än andra trädgårdstidskrifter. Bokrecensioner och inte alltför påträngande annonser bidrar till den positiva helhetsbilden. Trädgårdsliv är en vacker och tilltalande tidskrift för både den som har och den som drömmer om en trädgård.

TL

Pärlan bland de många brittiska trädgårdstidskrifterna är The English Garden. Detta är en tidskrift som har allt: utsökta bilder, intressanta reportage, odlingstips på högsta nivå och ett varierat innehåll. På sätt och vis kan man säga att The English Garden är en tidskrift som förenar det bästa från de svenska tidskrifterna Allt om trädgård och Trädgårdsliv med en typ av välskrivna texter av ytterst kunniga skribenter som sällan finns i de svenska trädgårdstidskrifterna. The English Garden är en tidskrift att njuta av oavsett årstid.

tEG

 

Thomas Mattsson bloggar även på Billy och Benno.

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree