Hem » Debatt » SD: Kaffe eller kratta?

SD: Kaffe eller kratta?

Jag formulerade en liknande tanke som Staffan Ekegren för en tid sedan: Först var det rakade killar med hårda kängor och döda ögon. De som inte fått kärlek och som sökte identitet och revansch där den gjorde mest
verkan. De som alltid finns för att samhället aldrig förmår att värna om alla sina barn. De var lätta att förstå på ett sätt. Sedan var det kostymklädda debattörer av olika skick och fason som vid festliga
tillfällen klädde sig i folkdräkt. De var patetiska på sin höjd. Vi  flinade åt deras storsvenska drömmar. Nu är det våra grannar och dom har helt vanliga frisyrer och fotriktiga skor för ryggens skull.

De rakade killarna gick det inte att prata med. De kostymklädda var för långt borta. Men våra grannar hänger fortfarande över staketet och snackar väder. Frågan är mycket enkel och mycket väsentlig. Och valet står i var man och kvinna. Ska vi förlöjliga dem eller lyssna? Ska vi  slå dom med krattan eller sätta på kaffet?

Anders Wallén

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2023 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree