Hem » Kulturbloggen » Mongrel & Rydéen till Örebro – och Stefan Rydéen i Arvika

Mongrel & Rydéen till Örebro – och Stefan Rydéen i Arvika

Målning av Stefan Rydéen.

Målning av Stefan Rydéen.

Här intill recenserar Kulturdelen den norska jazzkvartetten Mongrels debutalbum Taskenspill. I april kommer gruppen till bl.a. Örebro för att ge två konserter – men då under namnet Mongrel & Rydéen. Det handlar nämligen om ett samarbete med den ständigt lika nyfikne och idérike konstnären (och musikern) Stefan Rydéen. Han svarar för den videofilm som Mongrel kommer att spela till. Föreställningen har redan getts i Oslo men nu i april blir det alltså Sverige-turné. Den nyfikne örebroaren kan boka in 20/4 (Örebro konstskola) och 25/4 (Örebro konsthall). Men det blir även föreställningar i Göteborg, Motala, Eskilstuna och Arvika.

Apropå Stefan Rydéen påminner vi gärna om att han från den 28 mars  till den 31 maj ställer ut målningar på Rackstadmuseet i Arvika. I en kommentar till utställningen säger han att han ser sig ”som en nordisk målare med fritt förhållande till traditionen” och fortsätter: ”Måleriet är ett sökande efter en bortträngd plats, ett öppet rum som bär på erfarenheten som krokar i ett kollektivt och historiskt djup. Verket tar grepp på mig och drar mig med in i materialet in mot den plats där naturen tar över.” En tur till Värmland bör nog också bokas in.

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2022 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree