Hem » Krönika » Gratis?

Gratis?

Pengarna räckte inte till tidningen. Men överallt kan man hitta gratistidningar numera som också kan fungera som busslektyr.

Utanför ICA ligger till ”ICA Supermarket”. Här kan man läsa om pulled pork: 39.90, det vill säga ungefär 40 kronor, korvbröd med surdeg, må bra-rödspätta och jägargrill. Tvåstänglad orkidé: 99 kr.

Vidare: ”Annonsbladet”, den ligger bredvid i ett tidningsställ. Det verkar vara en slags hybrid mellan reklam- och texttidning. Här berättas om fördelen med balansbollar för hundars bålstabilitet. Lilla Rut har ett instabilt knä och får springa på ett vattenband. Falu glastjänst erbjuder skärmtak. Det har utsetts en vinnare till DVD-filmen Kapten Sabeltand.

Siegfried Lentz har lämnat jordelivet, (bif 4 2014). Bibliotekets tidning ligger i entrén. Genomgång av arabisk poesi. Till exempel: ”Varför lämnade du hästen ensam”, 2006.

Till slut blir det nästan en mani. Hur mycket tidningsläsning kan man komma över gratis? På museet fanns flera tjocka tidningar:” Året runt i den södra delen av Dalarna”, och: ”Scenen, en tidning för Riksteaterns medlemmar”. Kolossen i Visentparken i Avestaser moderligt inåtvänd ut bredvid sitt lilla föl, man kan se en man sluka eld i Hedemora. Två hästar talar med varandra i ”Den svenska demokratins historia”.

Så annonstidningen ”nolltvå”:

Det gäller att få sin foundation att hålla.

Konstkiosken i Övertänger har utökat sortimentet.

I dag är det inte din dag, står det på en skylt som någon fotograferat.

Efter utbildning kan du arbeta som skötare inom slutenvårdspsykiatri, rättspsykiatri, missbruksvård och kommunens socialtjänst.

Kontakta Ryan om du har ett fotouppdrag.

Föreläsning om Västbanken 25/4 kl 17.00.

Kontakta oss på Östra Hamngatan 24 (Fisktorget.)

Ja, vad handlar livet om. Jag har för fet hy för foundation. Må bra-rödspättan låter god. Jag skulle gärna utbilda mig till skötare och lyssna till föredraget om Västbanken, läsa Siegfried Lentz och arabiska poeter, se DVD-filmen om Kapten Sabeltand, höra hästarna tala om den svenska demokratin och åka till Övertänger.

Gratistidningar är väl vad som med dagens utveckling kommer att återstå av svensk papperspress? Till och med Metro har dragit tillbaka sitt tidningsställ vid busshållplatsen.

Vi diskuterar det på murvelmötet. Vem kan göra ett vettigt jobb utan tid och pengar nu när alla redaktioner krymps?

Eva Lidén

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree