Hem » Konserter » Konsert: Thåström i Karlstad 15.08.14

Konsert: Thåström i Karlstad 15.08.14

Konsert: Thåström
Mariebergskogen, Karlstad
15.08.14

— — —

177343När Thåström kliver upp på scenen i Karlstads Mariebersskog är det en strålande vacker sommarkväll. Thåström passar självsäkert in på den lilla utomhusscenen och det känns lite som att man trätt in i en annan värld – in i Thåströms mystiska vrå. Detta förstärks senare framåt kvällen när mörkret tränger sig på och Thåströms melankoliska musik slår mot hjärtat. Tittar man lite mot vänster ser man Karlstads vackra vyer och vatten som passar klockrent till musiken.

Thåström inleder starkt med ”Alltid Va På Väg”, ”Slickar I Mig Det Sista” och ”Sönder Boulevard”. Thåström far runt på scenen med sprattlande ben och fingrar. Han underhåller sig med att slänga ner mikrofonstativet med jämna mellanrum eller att slå okontrollerat på en triangel. Det hela är lite galet och det är det som är så härligt. 11910672_10153569986727269_164591830_nThåström sjunger och improviserar lite som han vill, vilket resten av bandet får hänga med på. Jag kommer osökt att tänka på Jim Morrisons scenframträdanden.

Framåt mitten av spelningen saktas farten av lite och spelningen blir inte så bra som den skulle kunna vara. Dock händer något när ”En Kort Biografi Med Ett Långt Testamente” spelas och publiken visar sitt engagemang. Det märks att detta är en viktig låt i Thåströms karriär. Thåström kliver av scenen i takt med att låten avslutas. Efter några minuters klappande av publiken träder bandet in på scenen och Thåström river av en av hans mest hjärtskärande låtar ”Fanfanfan”. Det är helt tyst bland publiken och det märks att Thåströms musik sätter spår. Bandet kliver därefter av scenen igen men publiken vet att detta inte är slutet. Bandet intar åter igen scenen efter några minuter och avslutar spelningen med ”Släpp Aldrig In Dom” och ”Ner Mot Terminalen”. Det känns helt rätt.

När Thåström kliver av scenen har det blivit en mörk, vacker sommarkväll. Precis så som hans musik är; vacker och mörk, men med en närvaro som lyser.

— — —

Maria Sandström

Share

1 Kommentar för “Konsert: Thåström i Karlstad 15.08.14”

 1. Tony Svensson

  Mycket bra konsert. Lyssnar mycket på Ebba Grön och Imperiet på youtube. Lyssnar i skrivande stund på Fanfanfan. Som du skriver, Thåströms musik sätter spår 🙂

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree