Hem » Fokus, Konserter, Recension » Idol-vinnaren Martin Almgren hyllas efter gratisuppträdande på hemmaplan

Idol-vinnaren Martin Almgren hyllas efter gratisuppträdande på hemmaplan

Att årets Idol-vinnare Martin Almgren har stöd hos hemmapubliken i Lindesberg är svårt att undgå. Fredagens biljetter till uppträdandet i Lindesbergs arena, tillsammans med Idol-finalisterna Simon Zion och Amanda Winberg, tog slut på endast en halvtimme. Det innebar att många inte skulle få chansen till att få se sina favoriter. Därför sattes det in en matineföreställning, som även den snabbt fick slut på biljetter.1 ”Att biljetterna skulle vara gratis var ett måste”, säger Martin en halvtimme innan kvällsuppträdandet. Han menar att det inte hade gått att genomföra om det inte var gratis, och är glad över att kommunen ställde upp med detta.

Att få komma hem och spela inför sin hemmapublik ser Martin fram emot. ”Det är skönt att komma hem och få spela till folk som röstat ihjäl sig. Och det är gött att jag fick med mig bill och bull”, säger Martin skrattandes och tittar på sina två Idol-vänner. Det märks att de trivs ihop och känns väldigt avslappnade i varandras sällskap. Dock så är detta en show där Martin Almgren står i fokus och ska hyllas av sin hemstad, där Simon och Amanda håller sig mer i bakgrunden. De sjunger två låtar var, men utöver det så är det Martins kväll som avslutas med att han sjunger tre låtar ihop med sitt eget band 2,5 Ton. Martin betonar flera gånger undan kvällen att det är tack vare Lindesbergpubliken som han står här ikväll som Idol-vinnare, och det verkar verkligen inte som att vinsten har stigit honom åt huvudet. Han upplevs som väldigt ödmjuk och tacksam över att få spela inför sin hemmapublik.

Det är tack vare er jag står här betonade Martin Almgren för sin publik.

Det är tack vare er jag står här betonade Martin Almgren för sin publik.

”Jag känner mig stolt och glad” säger Martin och jag tror att varenda en i publiken känner likadant när strålkastarna släcks och en kö formas för att få autografer från de tre bästa stjärnorna från årets Idol, som hade 15.000 sökande. För de som önskar att se mer av dem så kommer de nu att åka ut på en liten ”Idol-turné” runt om i Sverige. ”Nu kommer vi inte undan” säger Martin med glimten i ögat.

Ni kan följa Idolerna på Instagram: simonzionofficial martinalmgren amandawinbergs


Text: Maria Sandström
Foto: Thomas Ölund

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree