Hem » Kulturbloggen » Litteraturfest i Örebro

Litteraturfest i Örebro

En festdag för litteratur och läsning blir det den 12 november på Örebro Stadsbibliotek. En mötesplats för skrivarna och deras läsare.

Hela dagen – mellan 10 – 17 – finns något att se och höra- På fyra olika scener och bland 40-talet utställarbord.

På Teatercaféet, tvärs över torget, kommer kända författare att ha varsin timme. Det är Håkan Nesser, Maria Sveland, Markus Lutteman och Arne Johnsson, länets egen poet i Lindesberg som man kan lyssna till. Även Clas Thor och Astrid Lindén har en programpunkt. Samtliga säljs det biljetter till från 1 oktober på Stadsbiblioteket.

Litteraturens lördag kommer också att innebära flera boksläpp, så färska att uppgifter om dem kommer senare.

Arrangörer är Samfundet Örebro Läns -och stadsbiblioteks vänner och Stadsbiblioteket i Örebro. Ett nära samarbete sker med länets författare, särskilt då Clas Thor.

-Vi vill ordna en mötesplats och ett skyltfönster för länets litteratur, säger Samfundets ordförande Martin Dyfverman. Hälften av bokborden är redan tingade och vi hoppas fler vill passa på att berätta om sitt skrivande och sina skrivprojekt. Både författare, förlag och andra i bokbranschen.

I ett särskilt rum kommer sådana presentationer – och uppläsningar – att äga rum var tjugonde minut. Det blir också en större författarscen nära entrén på Stadsbiblioteket där intervjuer och korta samtal äger rum. Det blir även en särskild del för de unga läsarna.

Det kostar förstås ingenting att komma till biblioteket och lyssna på allt detta. Nära författarscenen kommer författarna att kunna signera sina nya böcker för de som är intresserade. Hör till exempel Håkan Nesser (hedersdoktor i Örebro) berätta om sin senaste roman – och om den som hans hund dikterat för honom!

-Ambitionen från arrangörerna är en bokfest som är lättillgänglig för läsarna och bra och billig för de som vill berätta om sitt skapande. Vi vill också visa länet i världen och världen i länet, avslutar Martin Dyfverman.

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree