Hem » Scen » Ny mordgåta med Teater Nolby

Ny mordgåta med Teater Nolby

TEATER
Teater Nolby
Mötesplats Alfred Nobel
Manus och regi: David Levi
Medverkande:
Erik Söder, redaktör: Olle Söderberg
Kerstin Söder, fru: Ann Marie Johansson
Anna Niska, hennes syster: Lena Söderberg
George Smith, medium: David Levi
Nora Albinsdotter, husfru: Ann Marie Johansson
Karl Söder, länsman: Olle Söderberg
Beata Söder, fru: Lena Söderberg
Victor Eliot, länsdetektiv, David Levi


Länsdetektiven Victor Eliot undersöker brottsplatsen

Länsdetektiven Victor Eliot undersöker brottsplatsen

betyg-4Så har Teater Nolby presenterat en helt ny deckargåta. Seansafton är den tredje efter Häxnatt och Vargtimme. Alla dramatiserade och regisserade av David Levi. Alla mord gäckande Länsdetektiv Viktor Eliot.
Den här gången är vi hemma hos redaktör Erik Söder och hans fru Kerstin. Erik som är tidningsman har bjudit hem George Smith, ett medium som ska hålla en seans. Hans syfte verkar vara att avslöja Smith som en bluff, men en hel del kommer emellan.

Konceptet med mordgåtor har funnits länge och är en populär teaterform där publiken involveras och en viss interaktion gör scenen större och bredare.
I Teater Nolbys tappning presenterar de medverkande ledtrådar till publiken att ta till sig, analysera och bedöma. Mellan akterna som är fem till antalet så inmundigas en trerätters middag där också skådespelarna medverkar som servitörer.

Eftersom detta är en mordgåta så ska givetvis inget ur handlingen här avslöjas. Vad som kan nämnas är att man valt ungefär samma tidsepok som vid tidigare gåtor, en bit in på 1900-talet. Länsdetektiven Victor Eliot återkommer igen medan övriga karaktärer är nya. Lite lekfull humor har tillkommit då man med en portion farskänsla låtit länsman Söder och hans fru Beata spela på toffelhjälten Fridolf och hans dominanta hustru Selma. En del av er minns säkert filmerna från 50-talet med Douglas Håge och Hjördis Pettersson i rollerna.

Sista akten avslutas med att länsdetektiven samlar in publikens förslag på vem som kan ha varit mördaren och till slut koras en vinnare som valt rätt mördare och även dennes motiv. Innan har diskussionerna vid de olika borden varit intensiva. Några ser uppgivna ut medan andra tror sig veta och visar därmed upp en mer självsäker min.

Oavsett resultatet så är detta ett väldigt trevligt koncept och ett lika trevligt sätt att umgås. Att sedan få uppleva och till viss del delta i ett välspelat skådespel gör inte saken sämre.
Så ta gärna chansen att uppleva en trevlig kväll tillsammans med Teater Nolby och deras nya deckargåta. Tider och spelplatser hittar du på www.teaternolby.se.

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree