Hem » Dixit » Det luktar Bannon banne mig!!

Det luktar Bannon banne mig!!

Valrörelsen har börjat. Den svenska Trumpkvarnen är i gång. SD har rivstartat utomlands med en debattartikel i Wall Street Journal. Där verifieras president Trumps bild av Sverige. Hur den nu ser ut! Partiet gör veterligt att Svea rike är i fritt förfall. Kriminaliteten och våldtäkterna ökar explosivt. Kvinnor vågar inte gå ut. Malmös judar tvingas att gå i exil i sitt eget land, en 92-årig överlevare från Förintelsen hotas av nazister (Förlåt, det kom inte med i Wall Street Journal)  Och så vidare. Fortsättning följer ända till valet nästa år.
En blåkopia på den taktik Trump konsekvent följde i sin valrörelse för att suggerera fram en känsla av att nationen var på väg att förintas. Han lyckades och kunde till och med hålla sitt installationstall i solsken medan regnet föll över alla andra. Men så är han också en GREAT GUY, FANTASTIC, THE BEST PRESIDENT EVER.

Det finns ju inte bara en berättelse om Sverige. Och självklart har SD rätt att presentera sin egen folksaga om Moder Svea som förförd och utnyttjad av ett feministiskt och vänsteristiskt elitpatrask som i mångkulturellt nit öppnat grindarna för världens alla osvenskt muslimska horder – som med entusiasm fullbordat penetrationen och skapat kriminella helvetesgetton i Sverige. Snäpper man upp den bilden ytterligare hamnar man hos ”den kristne tempelriddaren” Breivik.

På samma gång får Trump och hans administration stöd. If you scratch my back, I scratch yours. heter det. Eller fan hjälper de sina. Det luktar strateg Steve Bannon här. Frågan är om idén till artikeln inte varit i Bannons säck innan den hamnade i Åkessons påse. Grabbarna gillar varandra och solidariserar sig med vita män som delar deras världsbild.  Övriga kan dra åt helvete. 

Dixie Ericson är kulturskribent

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

Blå Kalender

 • Regn

  Dagen efter gårdagen Inget mittemellan   Obrukad tid Inklämd Mellan […]

 • Överväxeln

  behåll växeln överväxeln det som blir över på det man […]

 • Åldrande – Långfredag

  Döden gäckar intellektet Ger näring åt konst och musik   […]

Kulturbloggen

 • Film om Cecilia Jansson

  På Stockholms filmfestival blir det världspremiär för dokumentärfilmen Kobbar. En av huvudpersonerna i filmen är konstnären Cecilia Jansson. Filmen är […]

 • Dumheten – fritt och jazzigt vemod nu på skiva

  Redan innan man har hört musiken får pressreleasetexten en att tänka ”här är det några som är lite annorlunda”. I dagens enorma djungel av band som tokpromotar sig själva genom alla fora och medier som finns, är det inte lätt att sticka ut. Men hur man kan inte fastna för ett band som säger att de tycker om att jag är lite dum, inleder sin debutskiva med ett improviserat saxofonparti och dessutom har mage att skippa trummor och bas i sättningen? Kulturdelen träffar Dumhetens saxofonist Erika Lindholm och pratar om att våga vara lite avig.

 • Konstföreläsningar

  På torsdag 8 september kl 18.00 så är det premiär för en ny serie öppna föreläsningar på Örebro Konstskola. Norman […]

Facebook

© 2017 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree