Hem » Recension, Skivhyllan, Skivor » CD: Realities med Leo Krepper

CD: Realities med Leo Krepper

Leo Krepper: Realities (DO Records/Plugged Music). Speltid: 78’53.

Leo Krepper (gitarr), Ludvig Berghe (piano), Mauritz Agnas (bas), scar Johansson Werre (trummor), Gustavo Bergalli (trumpet)

 

 

Leo Krepper heter en mycket ung svensk jazzgitarrist som nu debuterar med ett eget album benämnt Realities och med kaxigt lång speltid. Det är lättillgänglig och rytmisk jazz med sväng och ibland lite poppigt stuk. Han har med sig en kvartett som ger stadga och driv i spelet – och den legendariske argentinske trumpetaren Gustavo Bergalli får sätta stämningsrik prägel på några låtar som kanske är plattans mest minnesvärda. Han får också i ett inslag berätta hur han i ungdomen drabbades av tvivel på jazzen och tanken att han som argentinare borde spela tango – men botades av ingen mindre än den världsberömde författaren Ernesto Sábato.

Man ska inte förvänta sig någon direkt innovativ jazz och definitivt ingen avantgardistisk. Här står rytm och melodi i centrum på ett rättframt och okomplicerat sätt. Det är lättlyssnat och trevligt, och säkert kommer Krepper med tiden att hitta en mer personlig ton. Allt talar för att han kan se framtiden an med tillförsikt.

__________

Sten Wistrand tillhör Kulturdelens redaktion

 

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

Blå Kalender

 • En viss oro

  En viss oro förmärks   Huvudsaken läggs åt sidan Sånt […]

 • Att lyckas

  Att lyckas Jämföras   Bra och dåligt   Mittemellan Är […]

 • Lådan

  Jag är född i en trädstam   Av brädorna snickrar […]

Kulturbloggen

 • Stadra Teater sommaren 2017

  Sommaren är här, och till sommaren hör sommarföreställningarna, de där som gärna äger rum en bit utanför städerna – som […]

 • Film om Cecilia Jansson

  På Stockholms filmfestival blir det världspremiär för dokumentärfilmen Kobbar. En av huvudpersonerna i filmen är konstnären Cecilia Jansson. Filmen är […]

 • Dumheten – fritt och jazzigt vemod nu på skiva

  Redan innan man har hört musiken får pressreleasetexten en att tänka ”här är det några som är lite annorlunda”. I dagens enorma djungel av band som tokpromotar sig själva genom alla fora och medier som finns, är det inte lätt att sticka ut. Men hur man kan inte fastna för ett band som säger att de tycker om att jag är lite dum, inleder sin debutskiva med ett improviserat saxofonparti och dessutom har mage att skippa trummor och bas i sättningen? Kulturdelen träffar Dumhetens saxofonist Erika Lindholm och pratar om att våga vara lite avig.

Facebook

© 2017 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree