Hem » Konserter, Kulturdelen rekommenderar » Bluesfestival i Kristinehamn 20-21 juli

Bluesfestival i Kristinehamn 20-21 juli

Bluesfestival i Kristinehamn

Fredag – lördag 20-21 juli
Parken vid Ölme diversehandel
Medverkande:
Fredag:
Julia & The Basement Tapes
Slidin´ Slim & Eric Hansson
Baba Blues
E.L.S. Band
Divin´ Duck
Blue Comets

Lördag:
Trickbag
Wentus Bluesband
White Boy White
Ingela Öhman Trio
Blue Wheel Blues Band, feat Anette
The Walking Canes
Blueass Blues Band

Lördag mellan 10.00 – 15.00 blir det också gatujam med Mercury Bluesband i centrala Kristinehamn.

För sjunde året i följd arrangerar Kristinehamns Blues festival vid Ölme gamla handel i Kristinehamn. Det är en aktiv förening som inte bara arrangerar festivaler utan också varvar välbesökta blues jam´s  och mindre blueskonserter i samband med sina medlemsmöten. Allt för att främja bluesmusiken och ge tillfällen för lokala musikanter att få lira.

Richard Danielson

Årets festival går under två intensiva dagar, fredag och lördag den 20-21 juli där både lokala och mer långväga gäster äntrar de två scenerna. Fredagen bjuder bland annat på Divin´ Duck, ett Stockholmsgäng som för en tid sedan återförenades i Karlskoga efter 30 år i träda. Giget i Karlskoga gav blodad tand så de återkom även vid Karlskoga rock & bluesfestival i våras. Nu är de alltså även på besök i Kristinehamn och för dig som gillar riktigt skitig blues ända nerifrån tårna så är, utan att på något sätt förringa andra akter, Divin´ Duck själva värda hela inträdespengen. Även E.L.S Band från Karlskoga med Stickan Petterson vid sångmicken är skäl för en tur till Kristinehamn.

I Divin´ Duck ingår bland andra Richard Danielson och Clas Gustavsson. Tillsammans som duo bildar de också Baba Blues så de dyker även upp i denna skepnad under fredagen med ett lite annat anslag än med Divin´ Duck.

Unga bandet Julia & The Basement Tapes vann precis Junior Price vid Åmål bluesfestival för vara någon vecka sedan. Även de dyker upp på fredagen.

E.L.S. Band

Lördagen bjuder bland annat på lokala The Walking Canes samt Filipstadsbaserade och mycket rutinerade Blueass Blues Band.  Även detta en rökarkväll. Så, var du än befinner dig, ta dig till vackra Kristinehamn till helgen och ta en pilsner i glada vänners lag, njut av riktigt grym blues när det är som bäst. Sommaren lovar fortsatt kanonväder så det blir en kväll du sent kommer att glömma.
Läs mer på www.kristinehamnblues.se

Björn Reimers

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2022 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree